Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

Мешканцям області наголошують на важливості своєчасної оплати рахунків за спожиті енергоносії

Дата: 16.08.2022 10:15
Кількість переглядів: 90

Фото без описуСвоєчасна та повна оплата за умовами договору є необхідною складовою для стабільного функціонування економіки нашої держави.

З метою стабільного проходження осінньо-зимового періоду 2022-2023 рр, для уникнення накопичення боргів за особовими рахунками споживачів природного газу, а також відповідно до Правил постачання природного газу затверджених постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг від 30 вересня 2015 року № 2496, всі споживачі зобов'язані своєчасно та в повному обсязі платити за поставлений природний газ.

«Своєчасна та повна оплата за умовами договору є необхідною складовою для стабільного функціонування економіки нашої держави, що є особливо важливим в умовах воєнного стану», — зазначив директор департаменту паливно-енергетичного комплексу, енергоефективності та житлово-комунального господарства облдержадміністрації ЛОВА Богдан Кейван.

У департаменті нагадують, що з 1 травня цього року понад 10 млн українських домогосподарств, що були побутовими споживачами газу 23 регіональних газопостачальних компаній, зокрема у Львівській області, опинилися в ситуації, коли їхні постачальники не змогли виконувати свою функцію.

Для забезпечення безперебійного газопостачання в умовах воєнного стану ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз України» як «постачальник останньої надії» забезпечило постачання природного газу побутовим споживачам Львівщини.

Надалі, на підставі відповідних рішень Міністерства енергетики України та Оператора газотранспортної системи України, для захисту інтересів споживачів їх включили до реєстру споживачів ТОВ ГК «Нафтогаз України» на умовах річного тарифного плану «Фіксований» за ціною — 7,96 грн/м3 (з ПДВ, без вартості транспортування).

У зв’язку зі змінами що відбулись, департамент паливно-енергетичного комплексу, енергоефективності та житлово-комунального господарства вчергове інформує та надає роз’яснення на найпоширеніші запитання, що виникають у споживачів природного газу:

1. Яка вартість природного газу та термін дії тарифу? 

Усі споживачі отримують газ відповідно до річного тарифного плану «Фіксований» за ціною 7,96 грн/мЗ (з ПДВ, без вартості транспортування). Така ціна діятиме щонайменше до 1 травня 2023 року.

2. Чи зберігся мій номер особового рахунку? 

Ні, оскільки компанії використовують різні інформаційні системи.

Дізнатися номер особового рахунку можна такими способами:

  • на сайті gas.ua на сторінці «Дізнатись номер рахунку»;
  • чатботах GASUA у Viber, Telegram та NaftogazGasSupply у Facebook Messenger;
  • на квитанції, яку доставить Укрпошта;
  • у контакт-центрі ТОВ ГК «Нафтогаз України».
  1. Як оплатити послуги спожитого природно газу?

Пропонується кілька зручних способів оплати рахунку.

Онлайн:

  • в особистому кабінеті споживача на gas.ua;
  • у чатботах GASUA у Viber, Telegram та NaftogazGasSupply у Facebook Messenger;
  • через сайти та мобільні застосунки банків;
  • за допомогою платіжних систем (Portmone, LiqPay, EasyPay, iPay).

Особисто:

  • через платіжні термінали самообслуговування;
  • у відділеннях банку, Укрпошти aбo «Нової пошти».
  1. Чи були збережені пільги після зміни постачальника?

Так, зміна постачальника не вплинула на наявні пільги споживача.

  1. Що робити з переплатою за спожитий газ?

На жаль, дієвого механізму переведення коштів між компаніями не існує.

Якщо за вашим особовим рахунком за результатами остаточного розрахунку з ТОВ «Львівгаз збут» за газ, спожитий до 1 травня 2022 року, обліковується переплата або кошти були помилково сплачені на рахунок цього постачальника, вам необхідно надати йому письмову заяву на повернення цих коштів. Така заява складається у довільній формі, але обов’язково слід вказати номер особового рахунку. В заяві обов’язково потрібно зазначати ПІБ, місце проживання, прохання повернути кошти, дату та підпис.

Заяву пише власник особового рахунку!

До заяви необхідно додати:

  • копію паспорта (1-6, 11 сторінки),
  • ідентифікаційного коду,
  • квитанції про помилкову оплату,
  • довідку з банку з реквізитами карткового рахунку (може бути автоматично згенерована у мобільному додатку банку, повинна містити IBAN карткового рахунку).

Підписану заяву та документи можна направити на поштову адресу: 79039, м. Львів, вул. Шевченка, 111А. Зауважимо, що на копіях документів має бути зроблений посвідчувальний напис («Згідно з оригіналом»), а також підпис, ПІБ власника документа і дата.

Також підписану заяву та документи можна направити на електронну скриньку contact@lvgaszbut.com.ua. Зауважимо, що у цьому разі заява та копії документів, що додаються, повинні бути скріплені/завірені за допомогою електронного підпису (ЕЦП). Такі вимоги до документів висуваються у Законі України «Про електронні документи та електронний документообіг».

  1. Як зв’язатись з новим постачальником - ТОВ ГК «Нафтогаз України»?

Усі споживачі можуть отримати додаткову інформацію та консультації, звернувшись на електронну скриньку ТОВ ГК «Нафтогаз України» client@gas.ua? або до контакт-центру товариства за телефонами:

+38 066 300 2 888;

+38 098 300 2 888;

+38 093 300 2 888.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень