Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

«Гаряча лінія» в Турківській ДПІ

Дата: 19.08.2022 10:25
Кількість переглядів: 89

Фото без описуНещодавно за участі начальниці Турківської ДПІ Марії Павлович відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему «Новації податкового законодавства».

Пропонуємо Вашій увазі відповіді на деякі запитання, що надійшли від платників податків.

 

Питання :  Чи є можливість в режимі онлайн переглянути інформацію щодо стану розрахунків з бюджетом та цільовими фондами?

Відповідь:  Так, є. Під час воєнного стану в Україні платники податків, у тому числі місцем реєстрації яких є окуповані території, мають можливість в режимі онлайн переглянути інформацію щодо стану розрахунків з бюджетом та цільовими фондами за допомогою меню «Стан розрахунків з бюджетом» приватної частини Електронного кабінету (https://cabinet.tax.gov.ua).

Питання :  Чи є обов’язковим застосування РРО/ПРРО платниками єдиного податку другої – четвертої групи під час дії воєнного стану?

Відповідь : Під час дії воєнного стану у випадках, передбачених законодавством, необхідно застосовувати РРО та ПРРО. Зверніть увагу, що Закон України від 15 березня 2022 року № 2120-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану» передбачає відновлення проведення фактичних перевірок, а також обов'язок надати клієнтам можливість розрахунку платіжною картою.

Питання:  Розкажіть  про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану?

Відповідь :  Законом України від 15 березня 2022 року № 2136-IX «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» встановлено порядок організації трудових відносин в умовах воєнного стану. У період дії воєнного стану, зокрема, норми частини третьої статті 32 Кодексу законів про працю України та інших законів України щодо повідомлення працівника про зміну істотних умов праці не застосовуються.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень