A A A K K K
для людей із порушенням зору
Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

Семінар у Турківській ДПІ щодо змін податкового законодавства

Дата: 16.09.2022 10:44
Кількість переглядів: 95

Фото без опису   Днями начальник Турківської ДПІ Марія Павлович провела семінар з суб’єктами господарювання з питань змін у податковому законодавстві в умовах воєнного стану.

Посадовиця повідомила про основні вимоги законів України від 12 травня 2022 року № 2260-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей податкового контролю та адміністрування податків, зборів та єдиного внеску під час дії воєнного, надзвичайного стану» та від  30 листопада 2021 року № 1914-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень».

Марія Павлович прокоментувала, що у межах податкової амністії декларанту необхідно подати до податкових органів одноразову добровільну декларацію виключно в електронному вигляді через Електронний кабінет платника податків. При цьому у добровільній декларації не потрібно буде вказувати інформацію про джерела походження задекларованих активів. А також  сплатити до бюджету одноразовий збір у розмірі від 2,5 до 9 відсотків, що є значно нижчим, ніж розмір встановлених податків. Так, розмір податку на доходи фізичних осіб сьогодні становить 18 відсотків.

Проінформувала, що Законом України від 15 березня 2022 року № 2136-IX «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» встановлено порядок організації трудових відносин в умовах воєнного стану.

Окремо на семінарі обговорювались питання щодо застосування РРО/ПРРО в умовах воєнного стану, права громадян на податкову знижку та правильного заповнення реквізиту «Призначення платежу» платіжних документів.

Розповіла, що для  комунікації з бізнес-спільнотою і громадськістю податковою службою запроваджено Комунікаційну податкову платформу. Так, на базі ГУ ДПС створена електронна скринька Комунікаційної податкової платформи за адресою lv.ikc@tax.gov.ua. 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень