Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

«Гаряча лінія» в Турківській ДПІ

Дата: 06.10.2022 09:41
Кількість переглядів: 84

Фото без опису    Днями за участі начальника Турківської ДПІ Марії Павлович відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему «Актуальні питання щодо новацій податкового законодавства».

Пропонуємо Вашій увазі відповіді на деякі запитання, що надійшли від платників податків.

Питання:  Чи подовжено термін подання одноразових (спеціальних) добровільних декларацій?

Відповідь:  Так. Законом України від 15 серпня 2022 року № 2516-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо звільнення від оподаткування благодійної допомоги, виплаченої на користь членів сімей поранених та загиблих учасників бойових дій під час участі у відсічі збройній агресії та забезпеченні національної безпеки України» продовжено строк проведення одноразового (спеціального) добровільного декларування до 01 березня 2023 року.

Питання: Скажіть, будь ласка, чи має право внутрішньо переміщена особа на отримання податкової знижки з оренду житла?

Відповідь: Так. Для отримання податкової знижки у зменшення оподатковуваного доходу на суми коштів, сплачених у вигляді орендної плати за договором оренди житла, разом з податковою декларацією про майновий стан і доходи фізичній особі – платнику податку, яка має статус внутрішньо переміщеної особи, необхідно подати такі документи:

-  копію довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи;

-  копію договору оренди житла;

-  копії платіжних та розрахункових документів, що підтверджують факт сплати (крім електронних розрахункових документів);

-  заяву, в якій зазначені відомості щодо відсутності умов, які не дають право на отримання податкової знижки згідно з нормами чинного законодавства.

Питання :  Розкажіть, будь ласка, про роботу комунікаційної податкової платформи.

Відповідь:  Задля якісної та оперативної комунікації з бізнес-спільнотою і громадськістю податковою службою запроваджено Комунікаційну податкову платформу, яка покликана активізувати співпрацю здержавного органу з платниками.

Комунікатори – фахівці ГУ ДПС, які координують роботу Комунікаційної податкової платформи регіону, забезпечують ефективний зворотній зв’язок між платниками і податковою службою області.

Так, на базі ГУ ДПС створена електронна скринька Комунікаційної податкової платформи за адресою lv.ikc@tax.gov.ua.

На цю скриньку представники бізнесу та громадськості можуть звернутись до податкової  з нагальними питаннями стосовно податкового законодавства, а також з пропозиціями щодо необхідності


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень