A A A K K K
для людей із порушенням зору
Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

«Гаряча лінія» надала роз’яснення

Дата: 17.10.2022 11:27
Кількість переглядів: 158

Фото без описуПро роз’яснення податкового законодавства у сфері застосування реєстраторів розрахункових операцій (далі – РРО) йшлося під час телефонного зв’язку «гаряча лінія» для платників податків, який відбувся у Турківській ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області .

На запитання відповів заступник начальника Турківської ДПІ Курус Максим. Найцікавіші запитання та відповіді на них надаємо увазі читачів.

Питання: Чи потрібно засвідчувати відкриття зміни при роботі з  програмним РРО?

Відповідь: Касир, що здійснює розрахункові операції засобами такого програмного РРО, має засвідчувати: відкриття зміни; проведення розрахункової операції шляхом накладання на повідомлення про відкриття зміни, розрахунковий документ/Z-звіт свого електронного підпису або електронної печатки суб’єкта господарювання, на якого зареєстровано ПРРО (J/F1391802). Форма розміщена в розділі «Введення звітності» приватної частини Електронного кабінету. При зміні кваліфікованого електронного підпису касира необхідно подати Повідомлення про надання інформації щодо кваліфікованого сертифіката відкритого ключа за формою J/F1391802 зі зазначенням даних про ідентифікатор ключа з нового сертифіката.

Питання: Що означає поняття тип програмного РРО операцій «Інтернет торгівля» з метою заповнення розд. 4 заяви за ф. № 1-ПРРО?

Відповідь: З метою заповнення розд. 4 «Дані щодо ПРРО» заяви про реєстрацію програмних реєстраторів розрахункових операцій за ф. № 1-ПРРО (далі – Заява за ф. № 1-ПРРО), форма якої затверджена наказом Міністерства фінансів України від 23.06.2020 № 317 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 14 червня 2016 року № 547», поняття тип програмного реєстратора розрахункових операцій (далі – ПРРО) «Інтернет торгівля» означає, що такий програмний РРО встановлений на конкретну господарську одиницю і використовується за адресою, зазначеною в реєстраційній Заяві за ф. № 1-ПРРО, та при його застосуванні можливе залучення касира (інтернет-магазин (сайт)).

Питання: Який алгоритм реєстрації електронної каси і касирів через Електронний кабінет?

Відповідь: З алгоритмом реєстрації каси і касирів, уповноважених здійснювати операції з касами на відповідному об’єкті, можна ознайомитись в меню «Програмний РРО» у вкладці «Документи Електронний кабінет» розділу «Допомога» інформаційно-телекомунікаційної системи «Електронний кабінет» за адресою: https://cabinet.tax.gov.ua/help/cashregs.html

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень