A A A K K K
для людей із порушенням зору
Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

Турківські податківці роз’яснюють новації податкового законодавства

Дата: 24.10.2022 10:27
Кількість переглядів: 97

Фото без опису      Начальниця Турківської ДПІ Марія Павлович провела чергову зустріч з платниками щодо роз’яснення новацій застосування податкового законодавства.

Марія Павлович ознайомила відвідувачів з електронними сервісами ДПС, які дають можливість спілкуватися з податковою службою онлайн. Податківець зазначила, що за допомогою сервісу «Електронний кабінет податків» суб’єкти господарювання та громадяни можуть подавати звітність, отримувати довідки та іншу необхідну для платника податків інформацію щодо сплати земельного податку та податку на нерухоме майно.

На зустрічі посадовець розповіла присутнім про податкову амністію, хто може скористатися правом на одноразове добровільне декларування та в які терміни необхідно подати декларацію та сплатити одноразовий збір. Також податківець звернула увагу на об’єкти, які необхідно задекларувати, за якими ставками оподатковуються доходи.

Марія Павлович наголосила, що одноразова (спеціальна) добровільна декларація подається в електронній формі через електронний кабінет платника до 1 березня 2023 року.

Крім того, розповіла про  внесені зміни щодо умов перебування на спрощеній системі оподаткування, зокрема 3 групи. Також нагадала про необхідність використання РРО та програмних РРО платниками у разі проведення готівкових розрахунків. Водночас зазначила, що суб’єкти господарювання, що провадять діяльність у сільській місцевості, за певних умов можуть не використовувати касовий апарат, але зобов’язані вести КОРО та РК.

Розповіла, що для комунікації з бізнес-спільнотою і громадськістю податковою службою запроваджено Комунікаційну податкову платформу. Так, на базі ГУ ДПС створена електронна скринька Комунікаційної податкової платформи за адресою lv.ikc@tax.gov.ua.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень