Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

Відбувся тренінг для платників податків в Турківській ДПІ

Дата: 03.11.2022 10:48
Кількість переглядів: 99

Фото без опису   Днями начальник Турківської ДПІ Марія Павлович провела тренінг з платниками податків на тему «Подання податкових декларацій в електронному вигляді. Порядок заповнення реквізиту «Призначення платежу» платіжних документів. Застосування РРО/ПРРО. Порядок подання повідомлення про прийняття на роботу».

Під час тренінгу платникам було надано роз’яснення, а також показано на практиці, як саме проходить процес електронного звітування.

Марія Павлович акцентувала, що для спрощення процедури подання декларації діє сервіс автоматичного заповнення декларації в Електронному кабінеті. При складанні декларації в Електронному кабінеті здійснюється часткове автоматичне заповнення декларації на підставі облікових даних платника, відомостей про отримані доходи, наявних у Державному реєстрі фізичних осіб та відомостей про об’єкти нерухомого чи рухомого майна. Вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою https://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС.

Крім того, фахівці надали практичну допомогу з питань застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій.

Нагадали про Порядок подання повідомлення про прийняття на роботу та пояснили, що таке повідомлення направляється до контролюючого органу засобами електронного зв'язку з використанням електронного підпису відповідальних осіб, відповідно до вимог законодавства у сфері електронного документообігу.

Також платники отримали вичерпну інформацію про кампанію одноразового декларування. А саме, громадяни мають змогу легалізувати свої статки, при придбанні яких податки не сплачувались. Для цього необхідно подати одноразову декларацію в електронному вигляді і сплатити одноразовий збір від суми задекларованих активів. Звернуто увагу, що декларування активів здійснюється виключно за бажанням громадян, які мають право на таке декларування. Кампанія триває до 01 березня 2023 року. Також обговорили кампанію Декларування 2022.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень