A A A K K K
для людей із порушенням зору
Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

Відзначення Дня Гідності і Свободи в Турківській громаді

Дата: 21.11.2022 15:09
Кількість переглядів: 261

Фото без описуВідзначення Дня Гідності та Свободи, 9-ї річниці Революції Гідності відбувається, на жаль, в умовах війни… Теперішня війна – це новий Майдан, але вже в межах всієї країни… Цьогорічне відзначення відбувається в умовах масштабної агресії, але програма досить лаконічна та враховує нові реалії, повітряні тривоги та те, що значна частина учасників Революції сьогодні перебуває на фронті…

Згідно Указу Президента України від 13 листопада 2014 року, з метою увіковічнення двох українських Революцій – “Помаранчевої революції” (2004 року) та “Революції Гідності і Свободи” (2013 року) сьогодні, 21 листопада, на Турківщині вшанували День Гідності і Свободи.

Аби віддати данину шани доленосним в історії України подіям, що сколихнули увесь світ, біля пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні (на центральній площі міста), відбулася панахида за померлими Героями за участі священнослужителів, керівництва міста, керівників та працівників структурних підрозділів міської ради, громадськості та небайдужих мешканців міста.

Відкрили захід із виконанням Державного Гімну України.

Ведучі Комунального закладу «Центру культури і дозвілля» нагадали присутнім хронологію буремних подій столичного Майдану на шляху до євроінтеграції, утвердження ідеалів свободи й демократії, згадали величний подвиг та мужність тих нескорених, яким пощастило вистояти і вижити.

Хвилиною мовчання учасники заходу вшанували пам’ять усіх борців за незалежність України, які пішли у вічність заради кращого майбутнього.

До присутніх на заході звернувся секретар Турківської міської ради Олександр Гвоздінський: «Гідний поваги народ, має пам'ятати кожного, хто віддав своє життя за Свободу, Гідність та Незалежність нашої Держави. В цей день ми вшановуємо Героїв Небесної Сотні та всіх українських воїнів, які беруть участь у війні на Сході держави, усіх тих, хто власним життям, своєю жертовністю демонструють щире прагнення українців жити у вільній, демократичній і суверенній Україні.

Усі вони залишаються в пам’яті народу назавжди, стають гордістю й прикладом для майбутніх поколінь.

В цю скрутну для нас, українців, пору, ми маємо згуртуватися, підтримувати один одного, і особливо - допомагати нашим військовим, які відвойовують українську землю від чужоземних окупантів та роблять все можливе для відновлення територіальної цілісності України».

На завершення відбулася урочиста хода з покладанням квітів до пам’ятників та меморіальних таблиць захисників України.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень