A A A K K K
для людей із порушенням зору
Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

Одноразове декларування : чи необхідно кошти з поточного рахунку в банку, перевести на спецрахунок для добровільного декларування

Дата: 22.11.2022 11:30
Кількість переглядів: 140

Фото без опису    Турківська ДПІ нагадує, що відповідно до п. 9 підрозділу 94 розділу ХХ Податкового кодексу України для цілей одноразового (спеціального) добровільного декларування декларант має розмістити кошти в національній та іноземній валютах у готівковій формі та/або банківських металах на поточних рахунках із спеціальним режимом використання в банках України до подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації.

Декларант з метою забезпечення виконання положень п. 9 підрозділу 94 розділу ХХ Кодексу звертається до банку для відкриття спеціального рахунку. Порядок відкриття, закриття, зарахування коштів на спеціальний рахунок і здійснення контролю за операціями за таким рахунком встановлюються Національним банком України.

Отже, положення п. 9 підрозділу 94 розділу ХХ Кодексу поширюються виключно на кошти в національній та іноземній валютах у готівковій формі, а отже не застосовуються до коштів, які вже розміщені декларантом на поточних рахунках у банку.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень