A A A K K K
для людей із порушенням зору
Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

Вшанування пам’яті жертв Голодомору 1932-33 років

Дата: 26.11.2022 15:39
Кількість переглядів: 274

Щорічно у четверту суботу листопада в Україні проходять жалобні заходи, приурочені вшануванню пам’яті жертв Голодомору 1932-33 років. Ці жахливі сторінки в історії українського народу відгукуються болем та щемом у душі кожного небайдужого до подій того часу. Тож, 26 листопада, біля скульптури Божої Матері в місті Турка відбулась поминальна панахида та віче.

Хвилиною мовчання представники органу місцевого самоврядування, священнослужителі та небайдужі мешканці міста віддали шану закатованим співвітчизникам.

Присутні на площі долучилися до Всеукраїнської акції "Запали свічку", виклавши перед скульптурою Божої Матері символічний хрест із лампадок.

«1932-1933 роки в Україні – не історична минувшина, а трагічна сторінка історії, яка не має терміну давності і забуття,- зазначив у своєму виступі секретар міської ради Олександр Гвоздінський. Геноцид починається з вбивства однієї людини, не за те що вона зробила, а через те, хто Вона є". Нас вбивають, бо ми УКРАЇНЦІ...

Понад 7 мільйонів українців заморили штучним голодом для досягнення злочинної політичної мети – ослаблення та винищення волелюбного українського селянства – соціальної основи нації.

Без минулого немає майбутнього...

Пам'ятаємо!

Сьогодні дякуємо нашим захисникам та захисницям за наближення кращого майбутнього та не повторення таких жорстоких репресій».

Голодомор став національною катастрофою. У пікові місяці Голодомору щохвилини в Україні помирало 24 людини, щогодини – 1440, щодоби – 34 560, загалом загинуло 4,5 мільйонів українців. Люди вимирали цілими селами. Сьогоднішні події на Сході нашої країни є страшним відгомоном тих часів. Тому ми не маємо права про це забути – про Велику Смерть від Великого Голоду.

Опісля на знак пам’яті про тих, хто загинув страшною смертю під час геноциду українського народу, просимо кожного також запалити на підвіконні символічну свічку.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень