A A A K K K
для людей із порушенням зору
Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

У Турці урочисто відзначили День Соборності

Дата: 23.01.2023 11:43
Кількість переглядів: 106

Фото без описуДень Соборності - це свято, яке відзначають в Україні щороку 22 січня в день проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 році.

День Соборності України – одне із найважливіших державних свят, яке увійшло в життя українського народу, як свято єдності нації, що кожен українець є невід’ємною частиною вільної країни. Саме цей день став початком для проголошення єдиної незалежної соборної держави – України. 

Так, сьогодні, з нагоди відзначення Дня Соборності, 104-ої річниці проголошення Акту злуки УНР та ЗУНР, в місті Турка, біля скульптури Божої Матері відбувся захід за участі міського голови Ярослава Паращича, першого заступника міського голови Олега Гришканича, заступника міського голови Богдана Макаришина, секретаря міської ради Олександра Гвоздінського, помічника народного депутата України Андрія Лопушанського Ірини Кіри, працівників структурних підрозділів міської ради, духовенства, а також жителів та гостей міста Турки.

«Сьогодні ми відзначаємо велике свято – свято Соборності української держави, яке виборювало не одне покоління українців. Вони віддали свої життя з вірою у Бога та у незалежність України. 104 роки тому був підписаний Акт злуки УНР та ЗУНР, який став передумовою до об'єднання держави та творення нової історії нашої країни. Зараз сотні тисяч українців творять новітню історію України, мужньо боронячи нас від ворога. Тож сьогодні, від щирого серця хочу побажати усім миру, достатку, міцного здоров’я, сил та натхнення. Незламності духу, людської гідності та нових досягнень на благо рідної України!», – зазначив Ярослав Паращич.

З вітальним словом виступила помічниця народного депутата України Андрія Лопушанського Ірина Кіра, яка змістовно розповіла історію проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 році.

На початку заходу духовенство громади провели молебень «За Україну та її захисників».

Хвилиною мовчання учасники заходу вшанували пам’ять усіх борців за незалежність України, які пішли у вічність заради кращого майбутнього. Також було виконано молитву «Боже Великий Єдиний».

На завершення відбулася урочиста хода з покладанням квітів до пам’ятників та меморіальних таблиць захисників України.

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень