A A A K K K
для людей із порушенням зору
Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

Турківська ДПІ: Електронне звітування: готуємося до подання річної звітності

Дата: 10.02.2023 09:44
Кількість переглядів: 89

Фото без опису   Нещодавно начальник Турківської ДПІ Марія Павлович провела чергову зустріч із платниками щодо переваг подання звітності в електронному вигляді.

Відвідувачам, які подавали звітність у паперовому вигляді (особисто або поштою), роз’яснено доцільність застосування електронного звітування та надано практичну допомогу щодо користування електронними сервісами податкової служби.

Серед основних переваг використання електронних сервісів ДПС України названо: економія робочого часу платника податків, відсутність необхідності придбавати бланки звітних документів, уникнення черг, оновлення версій документів звітності, оперативність обробки отриманої інформації, підтвердження подання звітності, постійне оновлення програмного забезпечення, автоматичне формування архіву електронних копій звітів, квитанцій та інших документів.

Вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою https://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС з використанням електронного цифрового підпису (КЕП) будь-якого Акредитованого центру сертифікації ключів.

Крім того, у Центрі обслуговування платників податків організовано робоче місце, де фахівець ЦОПу на прикладі може показати всі етапи роботи в Електронному кабінеті (від отримання КЕП до формування та надсилання звітності).

Марія Павлович закликала платників, у зв’язку з наближенням термінів річного звітування всіма суб’єктами господарювання, не зволікати та завчасно без черг подбати про перехід на онлайн звітування.

Тим платникам, що вже спілкуються з податковою в електронному вигляді також запропоновано вже зараз підготуватися до річного декларування. Зокрема, перевірити термін дії наявного КЕП та у разі необхідності вжити заходи для його продовження.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень