A A A K K K
для людей із порушенням зору
Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

ЧЕМПІОНАТ ОБЛАСТІ З ШАШОК-64 ТУРКІВЧАНКА МАР’ЯНА БІЯН ЗАВОЮВАЛА СРІБНУ МЕДАЛЬ

Дата: 22.03.2023 09:27
Кількість переглядів: 262

Фото без опису17-19 березня 2023 року в м. Львові, вул. Остроградських, 1, Львівська загальноосвітня санаторна школа-інтернат №1 I-III ст. ім. Б.І. Антонича, відбувся чемпіонат області з шашок-64 серед дорослих спортсменів та молодших з підготовкою не менше 1 спортивного розряду.

Змагання були організовані управлінням молоді та спорту Львівської облдержадміністрації (начальник Роман Хім’як) за сприяння Львівського обласної федерації шашок (президент Іван Ільницький).

Турківську громаду на змаганнях представляли вихованці ДЮСШ «Юність» Мар’яна Біян, Христина Зубрицька, Руслан Монич та їхній тренер-викладач Богдан Москаль.

І слід відмітити що на цей раз молоді спортсмени перевершили тренера, чим не засмутити тренера, а навпаки порадували, оскільки основний принцип у тренуванні «РОБИ ЯК Я, РОБИ КРАЩЕ ЯК Я».

Так кмс Мар’яна Біян завоювала срібну медаль серед жінок з результатом 8 очок і претендувала на перше місце, оскільки в першому турі здобула перемогу на чемпіонкою області попередніх років майстром спорту Зоряною Анісімовою з Нового Роздола, однак долею жеребу (змагання проводились за швейцарською системою) змушена була грати з лідерами, адже чоловіки і жінки грали разом, де не завжди вдавалось здобувати очки. А ось досвідчена Зоряна Анісімова в останніх турах мобілізувалась, одержала дві перемоги і з результатом 10 очок здобула золоту медаль серед жінок.

Добре зіграли Руслан Монич, який набрав 9 очок та Христина Зубрицька – 6 очок, яким до виконання нормативу кандидата у майстри спорту залишилось набрати декілька рейтингових очок.

В загальному заліку за підсумками 8 турів з результатом 15 очок з 16 можливих золоту медаль серед чоловіків завоював молодий перспективний гравець з Києва Владислав Федорченко, який до речі є діючим чемпіоном міста Києва.

Друге місце з результатом 12 очок посів також молодий 12-річний шашкіст з Києва Лев Порецький, який є чемпіоном Європи та світу серед юнаків.

Бронзову медаль серед чоловіків здобув заслужений майстер спорту з Дрогобича Іван Фідик, чемпіон світу серед незрячих спортсменів.

А бронзову медаль серед жінок дісталась молодій шашкістці з Яворова Соломії Кунанець, вихованці тренера Юрія Кунця. До речі у змаганнях було найбільше гравців з Яворівщини.

Учасники змагань відмітили професійне та кфаліфіковане суддівство чемпіонтату області головним суддею змагань національним арбітром Іваном Ільницьким.

Тепер шашкісти Турківщини готуються до змагань з шашок у рамках Спортивних ігор Львівщини серед громад, які заплановані на 1-2 квітня 2023 року в місті Турка.

Склад команди:

- дорослі: 2 чол. та 1 жін. (2005 р.н. та старші);

- ветерани: 2 чол. та 1 жін. (1983 р.н. та старші);

- люди з інвалідністю (незалежно від нозології): 2 чол. та 1 жін.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень