A A A K K K
для людей із порушенням зору
Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

Охорона лісонасаджень залізниці

Дата: 24.03.2023 14:40
Кількість переглядів: 89

За інформацією регіональної філії «Львівська залізниця» АТ «Укрзалізниця», впродовж останніх років у захисних насадженнях залізниці фіксувалися випадки самовільних рубок дерев.

Відповідно до статті 4 Лісового кодексу України, до лісового фонду України належать усі ліси на території України незалежно від того, на землях яких категорій за основним цільовим призначенням вони зростають, та незалежно від права власності на них, у тому числі лісові ділянки, захисні насадження лінійного типу, інші лісовкриті землі.

Відповідно до ст. 105 Лісового кодексу України порушення лісового законодавства тягне за собою дисциплінарну, адміністративну, цивільно-правову або кримінальну відповідальність відповідно до закону. Зокрема, відповідальність за порушення лісового законодавства несуть особи, винні у незаконному вирубуванні та пошкодженні дерев і чагарників. Незаконні рубки – це заготівля деревини без спеціального дозволу (лісорубного квитка) на використання лісових ресурсів. Правопорушником вважається особа, яка здійснює незаконну порубку дерев або чагарників у лісах, захисних та інших лісових насадженнях; перевезення, зберігання, збут незаконно зрубаних дерев або чагарників.

Правопорушник, який здійснив незаконну рубку дерев, сплачує розмір шкоди, заподіяної лісу та адміністративний штраф. Водночас, правоохоронні органи визначають кваліфікацію злочину та можливе настання кримінальної відповідальності. Кримінальна відповідальність за незаконну порубку лісу регламентується ст. 246 Кримінального кодексу України, а саме незаконна порубка дерев або чагарників у лісах, захисних та інших лісових насадженнях, перевезення, зберігання, збут незаконно зрубаних дерев або чагарників, що заподіяли істотну шкоду, - карається штрафом від тисячі до тисячі п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень