A A A K K K
для людей із порушенням зору
Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

Самбірське районне управління ГУ ДСНС України у Львівській області протягом квітня 2023 року з настоятелями церков провело інформаційно-роз’яснювальну роботу на предмет належного утримання будівель і споруд

Дата: 12.04.2023 11:34
Кількість переглядів: 99

Фото без описуБезпека є найважливішою потребою будь-якої соціально-економічної системи, характеристикою і необхідною передумовою життєдіяльності, розвитку й нормального функціонування об'єктів реального світу.

Будь-які неконтрольовані внутрішні або зовнішні процеси можуть зумовити виникнення реальних загроз безпеці людей. Такими реальними загрозами є пожежі, кількість яких і збитки від них зростають.

Пожежі є одним із найбільших суспільно небезпечних факторів, які приводять до значних втрат ресурсів, матеріальних цінностей та людського потенціалу. Забезпечення пожежної безпеки є важливою потребою будь-якої економічної системи.

Поряд зі складною ситуацією в країні, у зв’язку з агресивним вторгненням російської федерації на територію України, громадяни готуються зустріти одне з найбільших та найсвітліших релігійних свят, свято надії та віри – Великдень. Щоб свято пройшло безпечно, інспекторським складом Самбірського районного управління ГУ ДСНС України у Львівській області протягом квітня 2023 року з настоятелями церков проведено інформаційно-роз’яснювальну роботу на предмет належного утримання будівель і споруд та забезпечення пожежної та техногенної безпеки в культових спорудах, які будуть задіяні під час підготовки та проведення святкових заходів із відзначення Великодня. Настоятелям храмів було вручено пам’ятки та проведено додаткові інструктажі, щодо дотримання вимог пожежної та техногенної безпеки в культових спорудах.

Поряд з цим в багатьох культових спорудах протягом 2019-2022 років не виконуються заходи у сфері пожежної та техногенної безпеки, а саме:

- приміщення не забезпечені первинними засобами пожежогасіння згідно норм належності;

- не проведено технічне обслуговування наявних первинних засобів пожежогасіння;

- для розміщення первинних засобів пожежогасіння на території культових споруд не встановлено спеціальні пожежні щити (стенди);

- не проведено замір опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання;

- не проведено перевірку пристроїв захисту від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів;

- сходові клітки, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням;

- дерев’яні елементи конструкцій будівель не оброблені засобами вогнезахисту; - будівлі не обладнані системами протипожежного захисту;

- будівлі не забезпечені зовнішнім протипожежним водопостачанням.

З метою недопущення виникнення пожеж та забезпечення безпеки громадян в культових спорудах на території ОТГ, рекомендуємо у найкоротші терміни, вжити заходи щодо проведення в належний протипожежний стан культові. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень