Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

День Державного Прапора України в Турківській громаді

Дата: 23.08.2023 10:40
Кількість переглядів: 166

Фото без описуСьогодні, 23 серпня, Турківщина відзначає День Державного Прапора України. З цієї нагоди у м. Турка, о 9.00 год. біля пам’ятника Тарасу Григоровичу Шевченку, відбулася урочиста церемонія підняття Державного Прапора України, в якій взяли участь представники влади міста, військовослужбовці, громада міста. Розпочався захід з виконання Державного Гімну України.

Опісля з вітальним словом виступив міський голова Ярослав Паращич. «Символом нашої незалежної Батьківщини є Державний прапор, – втілення національної єдності, честі та гідності. Під його знаменом багато поколінь українців йшло до проголошення самостійної України. Під ним український народ утвердив віковічну ідею про державність і самостійність. Це прапор миролюбства. Його барви – блакить неба і зерновий лан, він нагадує наше літо. Його ми маємо берегти і шанувати як найвищу національну святиню, - зазначив у своєму виступі Ярослав Паращич.

Наша держава і сьогодні виборює право на свою незалежність та мирне майбутнє. А у серці кожного українця палає вогонь патріотизму та прагнення допомогти тим, хто змушений сьогодні залишати свої домівки та їхати на війну. Російський агресор згуртував українську націю, об’єднавши усіх нас єдиною метою – відстояти мир на своїй Батьківщині.

На завершення учасниками заходу виконано Молитву за Україну"Боже великий, єдиний"



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень