A A A K K K
для людей із порушенням зору
Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

У межах програми «Стійкість», яку виконує Фонд Східна Європа за підтримки Європейського Союзу, були створені безкоштовні навчальні ресурси для представників та представниць органів місцевого самоврядування

Дата: 07.09.2023 09:05
Кількість переглядів: 64

Фото без описуУ межах програми «Стійкість», яку виконує Фонд Східна Європа за підтримки Європейського Союзу, були створені безкоштовні навчальні ресурси для представників та представниць органів місцевого самоврядування щодо роботи з вимушено переміщеними особами, а саме:

1.Онлайн-курс на Освітній платформі Зрозуміло під назвою «Адаптація та інтеграція ВПО: досвід і можливості».

Доступний за посиланням: https://courses.zrozumilo.in.ua/courses/course-v1:eef+EEF-039+June23/about Проходження курсу також дає змогу отримати 0,2 кредити ЄКТС.

2. Посібник для громад «Порадник з інтеграції внутрішньо переміщених осіб у громади».

Доступний для прочитання та завантаження за посиланням: https://eef.org.ua/wp-content/uploads/2023/06/Manual-for-communities.pdf Зазначені матеріали можуть бути корисними як для громад, що приймають ВПО, так і для тих, які опікуються поверненням місцевих жителів.

Будемо вдячні за ваше сприяння у поширенні інформації про ці продукти серед громад України, щоб підтримати їх у подоланні викликів війни, а саме

• розмістити новини про посібник та онлайн-курс на ваших інтернетресурсах;

• поширити інформацію про ці корисні матеріали серед громад України, інститутів громадянського суспільства, місцевих засобів масової інформації, тощо

• проінформувати співробітників ОМС, що працюють з темою вимушено переміщених осіб, розвитком громад, міжмуніципального партнерства, та запропонувати їм ознайомитися з онлайн-курсом та посібником.

Контактною особою щодо цього питання від Фонду Східна Європа є Ольга Мілянович, старша комунікаційна координаторка, телефон: +380967147481, електронна адреса: StiykistProgramme@eef.org.ua

Вийшов навчальний курс та посібник для громад про роботу з ВПО Майже 5 млн українців стали внутрішньо переміщеними особами та знайшли дім у нових для себе громадах.

Прийняти та розселити стількох людей потребує значних зусиль органів місцевого самоврядування та місцевих жителів. На Освітній онлайн-платформі Зрозуміло! запустили безкоштовний онлайн-курс для громад про те, як працювати з ВПО, розуміти виклики та можливості, що виникають у зв’язку зі змінами у складі громад. Його розробив Фонд Східна Європа за підтримки ERIM та коштом Європейського Союзу. У цьому курсі йдеться про те, як громадам, які прийняли ВПО, працювати з ними, враховувати їхні потреби та використовувати потенціал задля розвитку. Курс буде корисним передусім для органів місцевого самоврядування: як тих громад, де мешкають ВПО, так і тих, які вже опікуються поверненням людей до звільнених населених пунктів. У ньому йдеться про те, як вивчати потреби ВПО за допомогою різних методів, налагоджувати комунікацію, інтегрувати нових мешканців у громаду та залучати до її розвитку, створювати тривалу підтримку ВПО через місцеві бюджетні програми. Також у курсі своїм досвідом поділилися голови чотирьох громад – Юрій Бова, голова Тростянецької міської громади Сумської області, Андрій Залівський, голова Червоноградської громади Львівської області, Тарас Кучма, голова Дрогобицької громади Львівської області, Яна Літвінова, начальниця Старобільської міської військової адміністрації Старобільського району Луганської області.

Курс доступний безкоштовно для всіх охочих за посиланням: https://bit.ly/44WCPM5 Успішне завершення навчання дає змогу отримати сертифікат, що містить 0,2 кредиту ЄКТС. Щоб підтримати громади, також був підготовлений безкоштовний посібник, покликаний допомогти органам місцевої влади ліпше розуміти виклики та можливості, що виникають у зв’язку зі змінами у складі громади. У ньому йдеться про методи та інструменти виявлення потреб різних груп мешканців, джерела даних, особливості збирання, верифікації та аналізу інформації.

Серед іншого, посібник висвітлює такі питання:

• важливість створення сталих програм підтримання внутрішньо переміщених осіб;

• ефективні способи комунікації місцевої влади громади з новими мешканцями; • побудова успішного міжмуніципального партнерства для підтримання та інтеграції внутрішньо переміщених осіб. Завантажити порадник у форматі PDF можна за посиланням: https://bit.ly/46sHzKU Онлайн-курс та посібник підготовлені у межах програми «Стійкість», що впроваджується Фондом Східна Європа у консорціумі неурядових організацій на чолі з ERIM (Франція) у партнерстві з Фундацією домів з прав людини, Домом прав людини – Тбілісі, Чорноморським фондом регіонального співробітництва та коштом Європейського Союзу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень