Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

У Турківській громаді відбулася зустріч із сім’ями загиблих, полонених та зниклих безвісти Захисників

Дата: 21.09.2023 10:55
Кількість переглядів: 629

Фото без описуУ рамках роботи Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Західного регіонального центру,  20 вересня, міський голова Турківської міської ради Ярослав Паращич зустрівся з родинами загиблих, полонених та зниклих безвісти Захисників родом із Турківської громади. На зустрічі присутні представники Західного регіонального центру Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Андірій Панасюк (виконавчий директор) та Роман Федоришин (старший консультант Координаційного штабу).

Координаційний штаб-це єдиний уповноважений орган в Україні, який займається всіма питаннями щодо полонених та зниклих безвісти. Найголовнішим з яких є повернення наших Захисників та Захисниць з ворожо гополону. Результати  роботи штабу - це 2598 Захисників та Захисниць, яких було повернуто з полону.

Серед актуальних питань:

-Які можливості допомоги та підтримки є доступними для родин військовослужбовців.

-Основні процедури та алгоритми для отримання статусу учасника бойових дій та пов'язаних з цим пільг та гарантій.

-Як родини військовослужбовців можуть взаємодіяти з військовими структурами щодо оформлення необхідних документів і отримання підтримки

-Як вирішувати майнові питання.

-Як оформлюються соціальні та пенсійні виплати для родин загиблих та інших учасників бойових дій.

-Питання увіковічення памʼяті полеглих Захисників.

Метою зустрічі, яка відбувалася у форматі «питання-відповідь», було надання консультаційної підтримки сім’ям військовослужбовців.

Сьогоднішня зустріч має велике значення з родичами загиблих, зниклих безвісти та полонених військовослужбовців з громади. Зустріч була предметною та конструктивною, адже в межах роботи Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими сім‘ї загиблих мали змогу отримати консультації юридичного блоку про те, як діяти, якщо близький перебуває у полоні, вважається зниклим безвісти або якщо виникли бюрократичні труднощі у зборі документів для отримання одноразової фінансової допомоги.

Запрошеним допомагали знаходити вирішення проблемних питань представники Головного управління пенсійного фонду України у Львівській обл. (сервісний центр м.Турка), управління соціального захисту населення Турківської міської ради, Самбірського РТЦК та СП (Турківський №2).

Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими, Західний регіональний центр: м.Львів, Коперника,17, тел 0-800-300-541,https://koordshtab.gov.ua/

У Львові працює обласний Офіс підтримки родин військових при Львівській ОВА за адресою: м.Львів, вул. Коперника, 17, тел. 0682606815.

Яку допомогу надає Офіс:

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень