A A A K K K
для людей із порушенням зору
Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

Поточні рахунки відкриті для власних потреб не можна використовувати в підприємницькій діяльності

Дата: 26.09.2023 10:12
Кількість переглядів: 65

Фото без опису   Турківська ДПІ інформує, що для проведення операцій, пов’язаних із здійсненням підприємницької діяльності, фізичні особи – підприємці не можуть використовувати поточні рахунки фізичних осіб, що відкриваються ними для власних потреб.

ПКУ визначено, що для цілей оподаткування платники податків зобов’язані вести облік доходів, витрат та інших показників, пов’язаних з визначенням об’єктів оподаткування або податкових зобов’язань, на підставі первинних документів, регістрів бухгалтерського обліку, фінансової звітності, інших документів, інформації, пов’язаних з обчисленням і сплатою податків і зборів, ведення яких передбачено законодавством.

Водночас частиною першою ст. 164 прим. 1 Кодексу України про адміністративне правопорушення встановлено, що, зокрема, неведення обліку або неналежне ведення обліку доходів і витрат суб’єктами господарювання, для яких законами України встановлено обов’язкову форму обліку, тягне за собою попередження або накладення штрафу у розмірі від трьох до восьми неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Дії, передбачені частиною першою ст. 164 прим. 1 КУпАП, вчинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за те ж порушення, тягнуть за собою накладення штрафу у розмірі від п’яти до восьми неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Фізичні особи - підприємці несуть відповідальність відповідно до ПКУ за правильність обчислення, своєчасність та повноту сплати податків і зборів, а також за своєчасність подання податкових декларацій.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень