A A A K K K
для людей із порушенням зору
Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

«Гаряча лінія» – про особливості застосування касових апаратів та новації податкового законодавства

Дата: 17.10.2023 09:57
Кількість переглядів: 49

Фото без опису   Днями у Турківській ДПІ пройшов черговий сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» щодо роз’яснення  новацій податкового законодавства. На запитання платників податків відповідала начальник ДПІ Марія Павлович.

В ході телефонної розмови більшість запитань стосувалися проведення звірки щодо правильності нарахування земельного податку, мінімального податкового зобов’язання та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, а також застосування штрафних санкцій до суб’єктів господарювання, які провадитимуть діяльність без використання реєстраторів розрахункових операцій із 1 жовтня 2023 року, та особливостей реєстрації програмних РРО.

Посадовець проінформувала платників, що громадяни, які змінюють місце своєї податкової адреси, зобов’язані про це повідомити податкові органи, надавши відповідні підтверджуючі документи, тим самим вони забезпечать правильність надсилання податкового повідомлення-рішення, відповідно зможуть своєчасно провести звірку та сплатити податкові зобов’язання. 

Також Марія Павлович нагадала, що з 1 жовтня 2023 року набув чинності Закон України від 30 червня 2023 року №3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану», який повертає правила діяльності бізнесу у довоєнний період. Відтак, за не проведення розрахункових операцій через РРО/ПРРО, невидачу відповідного розрахункового документа, проведення операцій із використанням ПРРО/РРО на неповну суму вартості проданих товарів порушників чекає фінансова відповідальність.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень