A A A K K K
для людей із порушенням зору
Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

Зміни в законодавстві та застосування РРО/ПРРО обговорювалися під час засідання «круглого столу» з представниками бізнесу

Дата: 02.11.2023 09:14
Кількість переглядів: 75

Фото без описуТурківська ДПІ інформує.

Відбулося засідання «круглого столу» за участі начальника Турківської ДПІ Павлович Марії та платників податків.

У ході заходу розглядались питання щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій (РРО)/програмних РРО відповідно до норм Закону України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» (далі – Закон № 3219).

Акцентовано увагу учасників на поновленні відповідальності за порушення вимог закону «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» з урахуванням норм Закону № 3219.

Розглянуті питання щодо визначення мінімального податкового зобов’язання для фізичних осіб.

Також присутніх ознайомили з окремими нормами Закону України від 11 квітня 2023 року № 3050-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо звільнення від сплати екологічного податку, плати за землю та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, за знищене чи пошкоджене нерухоме майно».

Зупинились на категоріях громадян у яких виникає право на податкову знижку та наголосили, що цим правом можна скористатись до кінця поточного року, подавши річну декларацію про майновий стан і доходи, отримані у 2022 році.

Крім того, звернули увагу, що надзвичайно актуальним і важливим сьогодні є питання офіційного оформлення трудових відносин між роботодавцем та найманим працівником.

На останок, представникам бізнесу нагадали, що на базі Головного управління ДПС у Львівській області (далі – ГУ ДПС) створена електронна скринька Комунікаційної податкової платформи за адресою dp.ikc@tax.gov.ua на яку платники податків можуть звернутись до ГУ ДПС з нагальними питаннями.  

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень