A A A K K K
для людей із порушенням зору
Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

Державна програма «Доступні ліки»: як це працює на Львівщині

Дата: 02.11.2023 14:34
Кількість переглядів: 146

Урядова Програма Доступні Ліки

Зараз діє оновлений Реєстр лікарських засобів та медичних виробів, які підлягають реімбурсації.

На початку осені до списку включили шість препаратів морфіну для паліативних пацієнтів та тест-смужки для глюкометрів.

Загалом програма реімбурсації складається з 515 лікарських засобів та медичних виробів, з яких: 232 – для лікування серцево-судинних захворювань, 53 – для лікування цукрового діабету 2 типу, 4 – для лікування нецукрового діабету, 23 (+9 комбінацій) – для лікування хронічних хвороб нижніх дихальних шляхів, 65 – для лікування розладів психіки та поведінки, епілепсії, 7 – для лікування хвороби Паркінсона, 21 – для лікування осіб у посттрансплантаційному періоді, 72 – препарати інсуліну, 6 – для знеболення паліативних хворих, 23 - тест-смужки для визначення рівня глюкози в крові.

Нагадаємо, що отримати препарати безоплатно або з частковою доплатою можна за електронним рецептом в аптеці, яка уклала договір з НСЗУ.  Дізнатись, чи входять ліки у програму реімбурсації можна зателефонувавши до контакт-центру НСЗУ за номером 16-77 або до аптеки та уточнити наявність препарату.

«Завдяки цій Програмі ліки та засоби медичного призначення для пацієнтів стали фінансово доступніші й з кожним етапом реалізації реєстр поповнюється новими напрямами. Все, що необхідно зробити – це прийти до сімейного лікаря та отримати електронний рецепт»,-  зазначила в. о. директора департаменту охорони здоров’я Львівської ОВА Наталія Літвінська.

Загалом на Львівщині в програмі реімбурсації беруть участь 1035 аптек. З початку дії програми вже відшкодували ліків на суму 587,67 млн грн., виписали 3,48 мільйона рецептів. 

Департамент охорони здоров’я спільно з Львівським обласним інформаційно-аналітичним центром медичної статистики проводить робочі виїзди в територіальні громади області для роз'яснення нововведень у Програмі та її переваги. Наразі таких виїздів було 6, у них взяли участь представники 24 територіальних громад області

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень