Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

Про проведення заходів із забезпечення кібербезпеки в Турківській міській раді

Дата: 01.12.2023 10:40
Кількість переглядів: 126

Фото без описуКеруючись статтею 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Законами України «Про Національну безпеку України», «Про основні засади забезпечення кібербезпеки України», «Про захист інформації в інформаційно-комунікаційних системах», «Про інформацію», «Про Державну службу спеціального зв’язку та захисту інформації України», «Про критичну інфраструктуру», Стратегією кібербезпеки України, затвердженої Указом Президента України від 01 лютого 2022 року №37/2022, Стратегією національної безпеки України, затвердженою Указом Президента України від 14 вересня 2020 року № 392, Положенням про технічний захист інформації в Україні, затвердженому Указом Президента України від 27 вересня 1999 року № 1229, Загальними вимогами до кіберзахисту об’єктів критичної інфраструктури, затвердженими постановою Кабінету Міністрів України від 19 червня 2019 року № 518, постановою Кабінету Міністрів України від 29 березня 2006 р. № 373 «Про затвердження Правил забезпечення захисту інформації в інформаційних, електронних комунікаційних та інформаційно-комунікаційних системах», постановою Кабінету Міністрів України від 4 квітня 2023 року № 299 «Деякі питання реагування суб’єктами забезпечення кібербезпеки на різні види подій у кіберпросторі» та постановою Кабінету Міністрів України від 29 грудня 2021 року № 1426 «Про затвердження Положення про організаційно-технічну модель кіберзахисту», Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 14 березня 2023 року № 221-р «Про затвердження плану пріоритетних дій Уряду на 2023 рік», наказом Адміністрації Держспецзв’язку від 03.07.2023 року № 570 «Про затвердження Методичних рекомендацій щодо реагування суб’єктами забезпечення кібербезпеки на різні види подій у кіберпросторі», Конвенцією Ради Європи про кіберзлочинність (Конвенцію ратифіковано із застереженнями і заявами Законом № 2824-IV (2824-15) від 07.09.2005, ВВР, 2006, № 5-6, ст.71), з метою забезпечення реалізації заходів із кібербезпеки в Турківській міській раді,

З О Б О В ’ Я З У Ю :

 

1. Затвердити Положення про технічний захист інформації в Турківській міській раді (надалі – Положення) (додається).

2. Затвердити Правила забезпечення захисту інформації в інформаційних, електронних комунікаційних та інформаційно-комунікаційних системах (надалі – Правила), що додаються.

3. Затвердити Порядок реагування суб’єктами забезпечення кібербезпеки на різні види подій у кіберпросторі в Турківській міській раді (надалі – Порядок реагування), що додається.

4. Враховувати вимоги Положення, Правил та Порядку реагування, затверджених цим розпорядженням, під час проведення заходів із забезпечення кібербезпеки:

5. Керуючого справами (секретаря) виконавчого комітету міської ради НАЗАРА П.В. ознайомити працівників апарату та виконавчих органів міської ради із Положенням, Правилами та Порядком реагування суб’єктами забезпечення кібербезпеки на різні види подій у кіберпросторі в Турківській міській раді.

6. На виконання розпорядження керівникам виконавчих органів міської ради видати розпорядчі документи щодо встановлення Правил та Порядку реагування відділів відповідно до визначеного цим розпорядженням та визначити відповідальних виконавців щодо забезпечення реалізації заходів із кібербезпеки, про що інформувати загальний відділ апарату міської ради до 1 січня 2024 року.

7. Контроль за виконанням розпорядження покласти на першого заступника міського голови ГРИШКАНИЧА  О.В.

 

Міський голова                                                         Ярослав ПАРАЩИЧ

ДОДАТОК


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень