A A A K K K
для людей із порушенням зору
Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

ПОВІДОМЛЕННЯ ПРО ПРОВЕДЕННЯ ГРОМАДСЬКОГО ОБГОВОРЕННЯ ЩОДО РЕОРГАНІЗАЦІЙ ЗЗСО

Дата: 27.11.2023 09:05
Кількість переглядів: 121

1. Найменування організатора громадського обговорення: Хащівська та Ільницька сільські ради.

2. Мета: врахування думки жителів с. Хащів та с. Радич  щодо реорганізації Хащівського ЗЗСО І-ІІ ст. та Радицького ЗЗСО І-ІІ ст. Турківської міської ради.

Пропонуємо вам долучитися до громадського обговорення проекту рішення «Про реорганізацію шляхом перетворення та перейменування закладів освіти Турківської міської ради Самбірського району Львівської області»

Відповідно до пункту 30 частини 1 статті 26, статті 60 Законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про освіту», «Про повну загальну середню освіту»:

1). Рішення про утворення, реорганізацію, ліквідацію чи перепрофілювання (зміну типу) закладу загальної середньої освіти приймає його засновник (Турківська міська рада).

2). У разі реорганізації чи ліквідації закладу загальної середньої освіти засновник зобов’язаний забезпечити учням можливість продовжити здобуття загальної середньої освіти на відповідному рівні освіти.

3) Реорганізація і ліквідація закладів загальної середньої освіти у сільській місцевості допускаються лише після громадського обговорення проєкту, відповідного рішення засновника.

4) Здобуття повної загальної середньої освіти на певному рівні забезпечують:

початкова школа, що забезпечує здобуття початкової освіти;

гімназія, що забезпечує здобуття базової середньої освіти;

ліцей, що забезпечує здобуття профільної середньої освіти.

Станом на сьогодні на території Хащівської сільської ради функціонують 2 ЗЗСО, з них: 1- Хащівський  ЗЗСО І-ІІст., з філією Лопушанська початкова школа. Всього у Хащівському  ЗЗСО І-ІІ ст. з Лопушанською філією навчається 29 учнів, з них 15 учнів 1-4 класах, 14 учнів 5-9 класах.  Середня  наповнюваність класів становить 3, 22.

 

На території Ільницької сільської ради функціонують 3 - ЗЗСО, з них 1- ЗЗСО І-ІІІ ст.(Ільницький ЗЗСО) , І- ЗЗСО І-ІІ ст.(Радицький ЗЗСО) та 1 Ільник –Закіпчанська початкова школа.

Всього у Радицькому ЗЗСО І-ІІ ст. навчаться 37 учнів, з них 15 учнів 1-4 класах, 22 учні 5-9 класах. Середня наповнюваність класів становить 4, 11.

Вартість утримання одного учня в ЗЗСО становить:

 

 

Хащівський

ЗЗСО І-ІІ ст.

Радицький

ЗЗСО І-ІІ ст.

 

Кількість учнів

29

37

 

Вартість утримання одного учня у 2022 році

95863

71558

 

З них :

За рахунок освітньої субвенції

2368902

2339539

 

За рахунок місцевого бюджету

378855

272544

 

Витрати з місцевого бюджету на:

Підвіз, харчування, придбання матеріалів,  інтернет.

27268

35576

 

Вартість утримання одного учня у 2023 році

   76568

    59231

 

З них :

За рахунок освітньої субвенції

 1802358

  1894710

 

За рахунок місцевого бюджету

  355127

  251735

 

Витрати з місцевого бюджету на:

Підвіз, харчування, придбання матеріалів,  інтернет.

62997

45106

 

          Кількість дітей, що здобувають освіту в трьох школах Ільницької сільської ради  складає 212 учнів.

      Значна видаткова частина бюджету Турківської  громади використовується на забезпечення надання освітніх послуг. Школи з нижчою фактичною наповнюваністю класів у порівнянні з розрахунковою є найбільш затратними комунальними установами (у перерахунку на одного учня). Розпорядник коштів, керуючись пунктом 28 Порядку складання, розгляду, затвердження та основних вимог до виконання кошторисів бюджетних установ, затвердженого КМУ від 28.02.2002 року №228, встановлює, що витрати повинні бути приведені у відповідність з бюджетними асигнуваннями. Надмірні витрати на утримання ЗЗСО позбавляють можливості реінвестувати кошти громади у розвиток шкіл, щоб забезпечити більш високу якість освітніх послуг.

Створення об'єднаної громади надало жителям наших сіл можливість для формування ефективної системи управління освітньою сферою, яка в кінцевому рахунку допоможе підвищити якість освітніх послуг і заощадити кошти громади.

Заходи з оптимізації шкільної мережі планується провести з метою створення єдиного освітнього простору, раціонального та ефективного використання наявних ресурсів, їх спрямування на задоволення якісних освітніх потреб учнів та вихованців. Дія прийнятого рішення поширюватиметься на учнів та їх батьків.

Отже, можливими варіантами вирішення питання щодо перспективного планування спроможної освітньої мережі на території Хащівської та Ільницької сільських рад пропонуються на розгляд та громадське обговорення за наступним планом:

1. Відповідно до вищеперерахованих Постанов та Законів провести реорганізацію та припинення діяльності закладів освіти, засновником яких є Турківська міська  рада, наступним чином:

- Про реорганізацію шляхом перетворення та перейменування Хащівського закладу загальної середньої освіти І-ІІ ст. Турківської міської ради Самбірського району Львівської області у Хащівську початкову школу Турківської міської ради Самбірського району Львівської області.

- Про реорганізацію шляхом перетворення та перейменування Радицького закладу загальної середньої освіти І-ІІ ст. Турківської міської ради Самбірського району Львівської області у Радицьку початкову школу Турківської міської ради Самбірського району Львівської області.

3. Формат проведення громадського обговорення: У зв’язку з введенням на території України військового стану та забороною проведення страйків, масових зібрань та акцій, пропозиції, зауваження та рекомендації приймаються у письмовій формі за адресою:

Відділ освіти, культури і туризму Турківської міської ради вул. Січових Стрільців 23  mr.tur-osvita@ukr.net

До участі в обговоренні можуть залучатись всі мешканці Хащівської та Ільницької сільських рад.

4. СКЛАД робочої групи з організації проведення громадського обговорення проєктів рішень щодо реорганізації закладів загальної середньої освіти .

     

Голова робочої групи:

  • Гришканич Олег Васильович – перший заступник голови Турківської міської ради;

Члени робочої групи:

  • Блажівський Михайло Миколайович – начальник відділу освіти, культури і туризму Турківської міської ради;
  • Волчанський Мирон Степанович – провідний спеціаліст відділу освіти, культури і туризму Турківської міської ради;
  • Юсипович Михайло Степанович – голова Об’єднаної територіальної організації профспілки працівників освіти і науки України Турківської міської, Боринської селищної територіальних громад;
  • Гошівська Наталія Михайлівна – депутат Турківської міської ради;
  • Старости округів с. Лімна та с. Ільник;
  • Керівники відповідних ЗЗСО.

5. Свої зауваження та пропозиції просимо подавати з 08 по 17.00 год. 20.12.2023.__у форматі зазначеному в пункті 3.

6. Строк і спосіб оприлюднення результатів громадського обговорення, узагальнення висловлених в ході проведення громадського обговорення зауважень та пропозицій здійснюється організатором. Після отримання висловлених пропозицій та проведеного аналізу відбудеться оприлюднення результатів громадського обговорення на сайті Турківської міської ради.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень