A A A K K K
для людей із порушенням зору
Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

На «гарячій лінії» у Турківській ДПІ говорили про особливості реєстрації РРО/ПРРО

Дата: 05.12.2023 10:22
Кількість переглядів: 29

Фото без опису   Під час чергового сеансу телефонного зв’язку «гаряча лінія» на запитання платників щодо застосування та реєстрації РРО/ПРРО відповідала начальниця Турківської ДПІ Марія Пвлович. Посадовиця акцентувала увагу додзвонювачів на обов’язковому застосуванні РРО/ПРРО суб’єктами підприємницької діяльності, оскільки з 1 жовтня цього року відновлено відповідальність за непроведення розрахункових операцій через РРО/ПРРО відповідно до норм Закону України від 30.06.2023 року №3219 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України  щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану». Також платникам податків, які цікавилися порядком реєстрації РРО та програмного РРО, детально розповіли, які документи та в якій послідовності необхідно надавати для реєстрації РРО/ПРРО.

Надаємо увазі читачів найцікавішу підбірку запитань-відповідей на дану тему.

- Яким чином покупець зможе перевірити розрахунковий документ (чек), виданий ПРРО, що працює в режимі офлайн? 

- У розрахунковому документі (чеку) має обов’язково бути наявна позначка про проведення розрахункової операції в режимі офлайн.  Перевірити наявність цього чеку в базі даних ДПС можливо через Електронний кабінет після завершення роботи ПРРО в режимі офлайн та передачі ним чека/чеків до фіскального сервера. 

Інформація про фіскальні номери, що увійшли до діапазону для використання ПРРО, що працює у режимі офлайн, буде оприлюднена в Електронному кабінеті із зазначенням даних про фіскальний номер ПРРО та про суб’єкта господарювання, для ПРРО якого зарезервовано фіскальні номери.

- Чи вважається автомат з продажу товарів (послуг) РРО?

- Автомат з продажу товарів (послуг) – реєстратор розрахункових операцій, який в автоматичному режимі здійснює видачу (надання) за готівкові кошти або із застосуванням платіжних карток, жетонів тощо товарів (послуг) і забезпечує відповідний облік їх кількості та вартості та створює контрольну стрічку в електронному вигляді.

- Чи може один суб’єкт господарювання реєструвати та застосовувати ПРРО поряд із класичними РРО? 

- Законодавчо не встановлено заборон та обмежень щодо застосування одним суб’єктом господарювання ПРРО поряд із класичними РРО. 

- Що означає поняття тип ПРРО «Пересувний»?

- Поняття тип програмного реєстратора розрахункових операцій «Пересувний» означає, що такий ПРРО зареєстрований на конкретну господарську одиницю (наприклад автомобіль, автокафе, авторозвозки, низькотемпературні лотки-прилавки тощо), але може використовуватися на всій території України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень