A A A K K K
для людей із порушенням зору
Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

ОБОВ'ЯЗОК КОЖНОГО ВЛАСНИКА - ІДЕНТИФІКУВАТИ ТА ЗАРЕЄСТРУВАТИ ТВАРИНУ!

Дата: 14.12.2023 13:43
Кількість переглядів: 122

Фото без опису

Відповідно до Закону України «Про ідентифікацію та реєстрацію тварин»:

Ідентифікація - процес ототожнення тварини шляхом присвоєння їй ідентифікаційного номера з використанням візуальних, електронних та змішаних засобів залежно від виду тварини з подальшим внесенням ідентифікаційного номера до Єдиного державного реєстру тварин.

 Реєстрація тварин є обов’язковою для господарств всіх форм власності та впроваджується на державному рівні в галузі тваринництва і є частиною державної політики України, що приводить законодавство України у відповідність до законодавства Європейського Союзу.

 Юридичні та фізичні особи, що провадять діяльність з розведення та утримання сільськогосподарських тварин зобов’язані ідентифікувати усіх тварин в господарстві згідно вимог Закону України «Про ідентифікацію та реєстрацію тварин» та «Положення  про Єдиний державний реєстр тварин»

Адже це є запорукою отримання споживачем безпечної харчової продукції тваринного походження. Завдяки ідентифікації можна простежити ланцюг від вирощування тварин до виробництва тваринницької продукції.

Згідно із Законодавством України переміщення живих тварин, їх забій та реалізація харчової продукції тваринного походження дозволена лише від здорових, ідентифікованих тварин та має підтверджуватися супровідними ветеринарними документами.

З огляду на вище наведене, Самбірське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області звертає увагу власників великої рогатої худоби, свиней, овець, кіз та коней щодо необхідності проведення своєчасної ідентифікації та реєстрації зазначених тварин.

Згідно із Законом України «Про державний бюджет на 2024 рік Міністерство аграрної політики і продовольства України планує відновити надання фінансової підтримки сільськогосподарським виробникам за програмою підтримки фермерських господарств та інших виробників сільськогосподарської продукції, спрямованої на підтримку аграрних виробників шляхом виплати бюджетної субсидії на одиницю оброблюваних угідь сільськогосподарського призначення для провадження сільськогосподарської діяльності та спеціальної бюджетної дотації за утримання тварин.

З додатковими матеріалами можна ознайомитися на офіційному сайті Державного підприємства «Агентство з ідентифікації і реєстрації тварин» (ДП АІРТ), за посиланням: https://www.agro-id.gov.ua.

Для проведення ідентифікації та реєстрації тварин звертайтеся до Самбірської районної державної лікарні  ветеринарної медицини за адресою:

81457, Самбірський район, с. Рудня, вул. Бісківська, 1

sambvetmed@ukr.net

(032) 364-23-37


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень