A A A K K K
для людей із порушенням зору
Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

На Турківщині відбулися заходи з нагоди відзначення Дня Соборності України

Дата: 22.01.2024 12:48
Кількість переглядів: 69

Фото без описуДень 22 січня 1919 року ввійшов до української історії як велике свято – День Соборності України. Цій даті судилося навічно закарбуватися в історії України. Саме тоді в місті Києві на Софійській площі було урочисто проголошено про злуку Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки.

Сьогодні Соборність передбачає не лише пам’ять про минуле, а й потребує згуртованої спільної праці та взаємодії в сучасній Україні, коли ми, з різних регіонів, спілкуємося, разом працюємо, створюємо знакове і важливе.

З нагоди відзначення Дня Соборності, 105-ої річниці проголошення Акту злуки УНР та ЗУНР, в місті Турка, біля скульптури Божої Матері відбувся захід за участі керівництва міста, працівників структурних підрозділів міської ради, священнослужителів, учнівської молоді, а також жителів та гостей міста Турки.

Священики відслужили молебень із особливими проханнями та молитвами за мир в нашій Україні.

Урочистості розпочалися Державним Гімном України.

До присутніх звернувся міський голова Ярослав Паращич, який привітав зі знаменним для всіх українців святом – Днем Соборності України, закликав до єдності та порозуміння, до спрямування всіх зусиль на реалізацію завдань, спрямованих на покращення життя.

«Україна тримається, бореться і щодня доводить свою волю до Перемоги. Все це завдяки єдності нашого народу, завдяки нашій згуртованості. Щодня, щохвилини» - зазначив Ярослав Паращич.

Учасники заходу хвилиною мовчання вшанували пам’ять усіх Героїв України, воїнів, борців, патріотів – усіх тих, хто ціною власного життя здобував право прийдешніх поколінь на свободу та цілісність нашої держави.

З метою виховання почуття патріотизму і гордості за свою країну в усіх закладах загальної середньої освіти громади були проведені різноманітні тематичні заходи. Години єдності «Вона - наш витвір, наша мрія, соборна, вільна Україна», «Єднання заради незалежності», «Задзвеніли срібні дзвони України».

Заходи, проведені в громаді, подарували розуміння того, що лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети – побудови духовно багатої, вільної та демократичної України, якою пишатимуться наші нащадки.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень