A A A K K K
для людей із порушенням зору
Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

В Турківській ДПІ провели «гарячу лінію» для платників податків з актуальних питань оподаткування

Дата: 27.02.2024 09:42
Кількість переглядів: 12

Фото без опису

 

В Турківській ДПІ провели сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» з актуальних питань податкового законодавства. На запитання платників відповідала начальник Турківської ДПІ Марія Павлович.

У ході спілкування з платниками податків посадовиця зазначала, що декларування доходів – це особистий внесок  кожного Українця у фінансову підтримку держави, забезпечення її обороноздатності і обов’язок громадянина подати річну податкову декларацію передбачено Конституцією України.  

З метою підвищення рівня добровільності декларування доходів громадян та для зручності при поданні декларації в електронному кабінеті платника, створено електронний сервіс «Податкова декларація про майновий стан і доходи», який дає можливість часткового - автоматичного предзаповнення декларації. Даний сервіс дозволяє сформувати декларацію та подати її до контролюючого органу з копіями первинних документів, у т.ч. для використання права на податкову знижку.  

Річну податкову декларацію про доходи за  2023 рік, зобов’язані заповнити і подати до 1 травня 2024 року громадяни, котрі отримали доходи, з яких торік не сплачено податок на доходи фізичних осіб, посадовці наголосили та детально розповіли про  доходи,  які відповідно до податкового законодавства підлягають обов’язковому декларуванню. 

Фахівець податкової служби наголосили додзвонювачам, що тепер від ДПС доступний новий мобільний застосунок «Моя податкова». Застосунок можна завантажити на телефон як на платформі Android, так і IOS. «Моя податкова» – простий і зручний інструмент для отримання електронних сервісів податкової служби для громадян, а також сплати податків з використанням платіжних систем, який можна завантажити також на телефон.  

Спілкуючись з платниками, податківець повідомила також про терміни сплати бюджетних платежів, про обов’язковість погашення податкового боргу, а також щодо належного відображення даних по сплаті податків, заповнення «Призначення платежу» в умовах дії міжнародного стандарту ІSО 20022, про норми Закону №3219-IX, щодо обов’язку легалізації найманої праці, Комунікаційну податкову платформу тощо.  Акцентовано увагу на максимальне використання електронних сервісів ДПС, що  дозволяє економити час. 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень