A A A K K K
для людей із порушенням зору
Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

На зв’язку з платниками Турківські податківці

Дата: 15.03.2024 11:14
Кількість переглядів: 39

Фото без опису

 

У Турківській ДПІ відбувся черговий сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» щодо декларування доходів громадян та подання декларації за допомогою електронних сервісів ДПС. На запитання платників податків відповідав старший державний інспектор Іван Рибчич.

Платники податків цікавились порядком оподаткування і декларування спадщини, доходів від надання в оренду нерухомого майна, термінами сплати задекларованого податку. Крім того, чимало питань стосувалось податкової знижки, зокрема, щодо переліку необхідних документів, порядку подання декларації, можливості дистанційного звітування. 

Посадовець докладно поінформував додзвонювачів щодо переліку доходів громадян, які підлягають обов’язковому декларуванню, та звернула увагу, що кампанія декларування доходів, отриманих протягом 2023 року, триватиме до 1 травня 2024 року. Також наголосив, що суми податку на доходи фізичних осіб та військового збору, визначені в декларації, необхідно сплатити до 1 серпня цього року.  

Іван Рибчич акцентував увагу на можливості подати декларацію в електронній формі через Електронний кабінет.  

Крім того, наголосив, що для декларування доходів, отриманих у 2023 році, потрібно подати нову форму Податкової декларації про майновий стан і доходи, яку затверджено Наказом Міністерства фінансів України від 02.10.2015 №859 (у редакції наказу Міністерства фінансів України від 28.08.2023 № 467 «Про затвердження Змін до форми податкової декларації про майновий стан і доходи та Інструкції щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи», зареєстрованого в Мінюсті 18 жовтня 2023 року за № 1817/40873).   

Податківець зазначив, що для подання декларації громадяни можуть скористатися Електронним кабінетом платника або мобільним застосунком «Моя податкова». При цьому наголосив, що для роботи з цими сервісами необхідно мати електронний ключ, який кожен бажаючий може отримати у будь-якому Акредитованому центрі сертифікації ключів, у тому числі самостійно за допомогою Інтернет-банкінгу. 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень