A A A K K K
для людей із порушенням зору
Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

«Гаряча лінія» про особливості застосування електронних сервісів

Дата: 08.04.2024 11:15
Кількість переглядів: 23

Фото без опису

 

Днями у Турківській  ДПІ  відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему «Особливості застосування електронних сервісів». На питання  додзвонювачів відповідала начальник ДПІ Марія Павлович.

Під час «гарячої лінії» посадовець повідомила які саме сервісні послуги можна отримати через Електронний кабінет платника. Зокрема, що за допомогою Електронного кабінету можна сформувати та надіслати до органів ДПС електронні документи: податкову звітність, заяви для реєстрації платниками окремих податків, запити на отримання інформації. Крім того, платники можуть у режимі реального часу отримати доступ до особистої інформації, а саме отримати відомості про суми отриманих доходів та утриманих податків, стан поданої звітності тощо.

Спілкуючись з платниками, податківець надала роз’яснення стосовно можливості платникам податків сплачувати податки та збори через Електронний кабінет. Повідомила, що для роботи у приватній частині електронного сервісу використовується кваліфікований електронний підпис, отриманий у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг

Марія Павлович розповіла про сервіс «Хмарне сховище», яке надає можливість зберігати особисті ключі користувачів у засобі кваліфікованого електронного підпису чи печатки (захищеному колективному сховищі особистих ключів підписувачів, доступного онлайн). Особистий ключ зберігається у «Хмарному сховищі» кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг всередині захищеного апаратно-програмного пристрою. Кожен особистий ключ захищений паролем, доступ до якого є тільки у власника та використання його можливе лише після успішної аутентифікації (ідентифікації особи) Надавачем. Посадовець також роз’яснила як  здійснюється вхід до приватної частини Електронного кабінету з застосуванням особистого ключа з «Хмарного сховища». 

На всі запитання додзвонювачів надано кваліфіковані відповіді згідно з нормами чинного законодавства.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень