A A A K K K
для людей із порушенням зору
Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

Оподаткування ПДФО продажу житлового будинку та земельної ділянки, на якій він розташований

Дата: 15.04.2024 10:20
Кількість переглядів: 22

Фото без описуТурківська ДПІ інформує, що оскільки житловий будинок та земельна ділянка під ним є окремими об’єктами права власності, а також зважаючи на положення п. 172.8 ст. 172 ПКУ, будь-який перехід права власності на об’єкти нерухомості є продажем цього майна, то з метою оподаткування дохід, отриманий від продажу житлового будинку та дохід від продажу земельної ділянки оподатковуються у порядку, визначеному ст. 172 ПКУ, незалежно від кількості оформлених договорів купівлі-продажу.

Так, наприклад, дохід, отриманий від продажу житлового будинку, який перебуває у власності понад три роки, не оподатковується, а дохід від продажу земельної ділянки під ним, яка не отримана у спадщину та перебуває у власності менше трьох років оподатковується у порядку, визначеному ст. 172 ПКУ, незалежно від кількості оформлених договорів купівлі-продажу.

Водночас у випадку продажу не частіше одного разу протягом звітного податкового року земельної ділянки, яка перебуває у власності більше трьох років, разом із житловим (садовим) будинком, розташованим на ній, дохід не оподатковується.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень