Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

Про актуальні питання податкового законодавства - під час сеансу телефонного зв’язку «гаряча лінія»

Дата: 24.07.2024 10:58
Кількість переглядів: 50

Фото без опису   Нещодавно у Турківській ДПІ проведено сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» щодо актуальних питань та новацій податкового законодавства. На запитання платників податків відповідала начальниця Турківської ДПІ Марія Павлович.

Під час «гарячої лінії» додзвонювачів цікавили  різні питання, зокрема щодо ведення обліку доходів та витрат підприємцем, який не є платником ПДВ. Відповідаючи на запитання, посадовець роз’яснила, що відповідно до п. 177.10 ст. 177 Податкового кодексу України фізичні особи – підприємці зобов’язані вести облік доходів і витрат та мати підтверджуючі документи щодо походження товару. Облік доходів та витрат може вестися в паперовому та/або електронному вигляді. Фізичні особи – підприємці на загальній системі оподаткування зобов’язані вести облік доходів і витрат за Типовою формою, затвердженою Порядком № 261, яка не підлягає реєстрації у контролюючому органі. Платники єдиного податку першої і другої груп та платники єдиного податку третьої групи, які не є платниками ПДВ, ведуть облік у довільній формі шляхом помісячного відображення отриманих доходів.

Фахівець також надала роз’яснення на питання щодо забезпечення платником податків зберігання документів, пов’язаних із виконанням вимог законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи.

Крім того, спілкуючись з додзвонювачами, посадовець роз’яснила порядок державної реєстрації ФОП, вибір системи оподаткування, застосування касових апаратів.

Марія Павлович також нагадала платникам як заповнювати реквізити «Призначення платежу» та «Отримувач» платіжної інструкції на сплату податків та зборів. Вона навела приклади заповнення обов’язкових полів  щодо сплати єдиного податку платниками першої-третьої груп, ЄСВ та інших податків і зборів.

В ході спілкування платники податків отримали вичерпні відповіді та роз’яснення на запитання, які їх цікавили.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень