Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

Сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» щодо питань податкового обліку

Дата: 25.07.2024 14:38
Кількість переглядів: 34

Фото без опису   Нещодавно в Турківській ДПІ відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» щодо податкового обліку та надання адміністративних послуг. На запитання платників податків відповідала начальник ДПІ Марія Павлович.  

Під час «гарячої лінії», спілкуючись з новоствореними платниками податків, посадовець акцентувала увагу на  необхідності подання повідомлення про об’єкти оподаткування за ф.№ 20-ОПП. Так, суб’єкти господарювання зобов’язані повідомляти податкові органи про всі об’єкти оподаткування та об’єкти, пов’язані з оподаткуванням. Повідомлення за ф. №20-ОПП подається протягом 10 робочих днів після реєстрації, створення чи відкриття об’єкту оподаткування до контролюючого органу за основним місцем обліку платника податків як в паперовому, так і в електронному вигляді.

У разі зміни відомостей про об’єкт оподаткування, а саме: зміна типу, найменування, місцезнаходження, виду права або стану об’єкта оподаткування, платник податків надає до контролюючого органу за основним місцем обліку повідомлення за ф. №20-ОПП з оновленою інформацією про об’єкт оподаткування, щодо якого відбулися зміни.  При цьому, вказана форма також має бути подана і при ліквідації заявленного об’єкту оподаткування.  

Перевірити подані відомості про об’єкти оподаткування можна в приватній частині Електронного кабінету платника податків. В приватній частині Електронного кабінету платника є можливість заповнення Повідомлення за ф. № 20-ОПП (ідентифікатор форми J/F1312002) та подачі його в електронному вигляді після накладення електронно-цифрового підпису.  

Додзвонювачі «гарячої лінії» також цікавились порядком внесення змін до облікових даних громадян. Марія Павлович роз’яснила, що при зміні адреси реєстрації, фізичні особи зобов’язані подавати контролюючим органам відомості про зміну даних протягом місяця з дня виникнення  шляхом подання Заяви за формою № 5ДР. Фізичні особи подають заяву особисто або через представника до Державної податкової інспекції за своєю податковою адресою, а у разі зміни місця проживання - до ДПІ за новим місцем проживання. Громадяни, які тимчасово перебувають за межами населеного пункту проживання, подають зазначені заяви особисто або через представника до будь-якої ДПІ.Також податківець звернула увагу на можливість подання такої заяви в електронному форматі через сервіс Електронний кабінет платника.

Щодо видачі відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків платників поінформовано, що видача такої довідки за конкретний період  можлива не раніше 50 днів після закінчення такого періоду та подання податкової звітності податковим агентом, А видача довідки про доходи СПД – після подання звітності таким підприємцем.  

Кожному платнику податків, який зателефонував на «гарячу лінію», було надано повну та вичерпну відповідь.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень