A A A K K K
для людей із порушенням зору
Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

Зміни до Правил благоустрою міста Турка

Дата: 07.06.2018 11:33
Кількість переглядів: 681

Турківська міська рада по відомляє, що рішення 49 сесії Турківської міської ради 7 скликання від 01.06.2018 року №1539 «Про внесення змін до рішення Турківської міської ради від 30.06.2016 №538 «Про затвердження Правил благоустрою міста Турка в новій редакції» Правил благоустрою доповнено пунктом 19.1.30 «Відсутність у підприємств, установ, організацій, ОСББ, фізичних осіб-підприємців, громадян, які користуються чи володіють житловими, нежитловими приміщеннями (будівлями, спорудами) та тимчасовими спорудами договорів на вивіз побутових відходів із спеціалізованими організаціями».

Отже, укладання договору на вивіз сміття є обов'язковим для усіх.

Згідно з чинним законодавством України, а саме: відповідно до ч. 2. ст. 35-1 Закону України «Про відходи» власники або наймачі, користувачі, у тому числі орендарі, джерел утворення побутових відходів, земельних ділянок укладають договори з юридичною особою, яка визначена виконавцем послуг на вивезення побутових відходів та здійснюють оплату таких послуг. До джерел утворення побутових відходів стаття 1 даного Закону відносить об’єкти, на яких утворюються побутові відходи (житлові будинки, підприємства, установи, організації та земельні ділянки).

Виконавцем послуг з вивезення побутових відходів на території м.Турка є КП «Турківське житлово-комунальне управління».

Відповідно до Правил благоустрою, при виявленні фактів порушення Правил благоустрою уповноважені на те органи мають право складати протоколи, в яких фіксуватимуться дані порушення і на підставі яких буде відкриватись адміністративне провадження.

Згідно зі ст. 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення, порушення правил у сфері благоустрою населених пунктів тягне за собою накладення штрафу від 20 до 80 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (від 340 до 1360 грн). Тобто, відсутність договору на вивезення побутових відходів є порушенням Законів «Про відходи», «Про житлово-комунальні послуги», «Про благоустрій населених пунктів» та Правил благоустрою міста Турка і тягне за собою адміністративну відповідальність.

Прохання до громадян, юридичних осіб, підприємців, які не заключили договір на вивезення побутових відходів, звернутися в КП «Турківське житлово-комунальне управління» за адресою - місто Турка, вулиця Міцкевича, 43, для укладення такого договору. Телефон для довідок – 0(269)32285.

В разі неукладення договору, щодо порушників будуть застосовані грошові стягнення, передбачені Законодавством України.

Секретар міської ради
О.Гвоздінський

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень