Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

ОБ'ЄКТИВНІСТЬ ОЦІНЮВАННЯ ПРОЕКТУ ДФРР (продовження)

Дата: 22.05.2018 12:51
Кількість переглядів: 550

Попередня інформація - https://rayon.org.ua/rada/04056026/news/14-01-59-04-05-2018

На днях Турківська міська рада отримала відповідь з департаменту економічної політики Львівської обласної державної адміністрації від 27.04.2018 №1-11-1078 де чітко зазначено як було проаналізовано наш Проект «Реконструкція адміністративного корпусу та складів виробничої бази Турківського КП ЖКУ по вул.Д. Галицького, 20 в м. Турка, Львівської області»  за №017262-ЛВ згідно критерій наказу Міністерства регіонального розвитку будівництва та житлово-комунального господарства від 24.04.2015 №8.

Регіональна комісія оцінила вищевказаний Проект наступним чином:

  • вплив проекту на громаду, регіон – «проект має вплив на одну громаду – 5 балів»;
  • ступінь впливу проекту на вирішення проблеми – «частково вирішує проблему – 15 балів»;
  • інноваційність проекту – «проект застосовує традиційні (наявні в інших громадах регіону) підходи (технології) – 5 балів»;
  • співфінансування з місцевих бюджетів щодо проекті в сіл, селищ, міст районного значення – «співфінансування з місцевих бюджетів 10% - 5 балів»;
  • соціально-економічна спрямованість проекту – «соціальний (або екологічний) проект зі створенням додаткових економічних благ – 10 балів».

На нашу думку оцінювання упереджене та непрофесійне.

Обґрунтування:

– вплив проекту на громаду, регіон – «проект має вплив на одну громаду – 5 балів» є цілком не справедливим, адже наш проект прямо впливає на 7 із 33 місцевих рад Турківського району (це понад 21%) і щомісячно ця цифра зростає. Згідно із офіційними критеріями це оцінка щонайменше 10 балів.

– ступінь впливу проекту на вирішення проблеми – «частково вирішує проблему – 15 балів». Із даною оцінкою ми погоджуємося.

– інноваційність проекту – «проект застосовує традиційні (наявні в інших громадах регіону) підходи (технології) – 5 балів». В даному випадку ми не погоджуємося, оскільки інноваційна складова – сонячна електростанція 30 кВт за «зеленим тарифом» на даху комунального підприємства на момент оцінювання проекту не мала аналогів у межах області, тобто справедлива оцінка повинна бути не менше 10 балів.

– спів фінансування з місцевих бюджетів щодо проектів сіл, селищ, міст районного значення – «спів фінансування з місцевих бюджетів 10% – 5 балів». Це взагалі унікальна на наш погляд оцінка, адже Турківською міською радою гарантувалось спів фінансування у розмірі 15,11 % (1 065 тис грн. із 7 094.716 тис. грн. необхідних), що апріорі означає 10 балів.

– соціально-економічна спрямованість проекту – «соціальний (або екологічний) проект зі створенням додаткових економічних благ – 10 балів». За даним критерієм важко визначити якої складової в нашому проекті більше, чи екологічної/соціальної (економія бюджетних коштів та вирішення проблеми із ТПВ) чи економічної (створення щонайменше 12 нових робочих місць), тому ми погоджуємося із оцінкою.

 

З огляду на вищеперелічене Турківська міська рада скерувала відповідні листи з розширеним обґрунтуванням до Прем’єр-міністра України Гройсмана В.Б., Віце-прем’єр-міністра України - Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Зубко Г.Г., директора департаменту економічної політики Львівської обласної державної адміністрації Филипів Р.С. з проханням посприяти у вирішенні ситуації, що склалася та допомогти нам цілком заслужено отримати фінансування на реалізацію нашого інвестиційного проекту.

Чекаємо на результат!

 

Підготували:
Секретар міської ради
О.Гвоздінський

Спеціаліст ІІ категорії
Стефаник І.В.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень