Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

Про звернення депутатів Турківської міської ради до голови правління АТ «Укрзалізниця» Кравцова Є.П., виконавчого директора регіональної філії «Львівська залізниця» ПАТ «Українська залізниця» Черніцького Р.Р. та народного депутату України Лопушансько

Дата: 12.12.2019 10:13
Кількість переглядів: 475

Звернення

звернення депутатів Турківської міської ради до голови правління АТ «Укрзалізниця» Кравцова Є.П., виконавчого директора регіональної філії «Львівська залізниця» ПАТ «Українська залізниця» Черніцького Р.Р. та народного депутату України Лопушанського А.Я. щодо недопущення закриття квиткової станції в м.Турка

 

Ми, депутати Турківської міської ради VII скликання звертаємось до Вас щодо питання подальшого функціонування квиткової станції в м.Турка на території Турківської міської ради.

До Турківської міської ради Львівської області звертаються працівники залізничної станції та мешканці міста та району, щодо можливого закриття квиткової каси в м.Турка.

Ця дія викличе значний громадський резонанс та супротив, адже м.Турка та загалом  Турківський район георгафічно віддалений від обласного центру, гірська місцевість та стан доріг не сприяють зручному автобусному сполученню, тому залізничне перевезення відіграє важливу, особливо економічну роль для жителів міста та району.

Місто та район має значний туристичний потенціал. На Турківщині активно працює Західний реабілітаційно-спортивний центр НКСІ України, активно розвиваються бази відпочинку. В разі реалізації проектів по відкриттю митних переходів «Лопушанка-Міхньовець» та «Боберка - Журавин» збільшиться потік туристів.

Проаналізувавши продаж квитків по станції Турка за 10 місяців поточного року, а це:

9 693 квитки на суму 1 622 117 грн. в прямому сполученні;

12 560 квитків на суму 412 914 грн. в приміському сполученні;

безкоштовні пільгові 6 784 квитки на суму 307 223 грн.

Загальна сума по квитковій касі 2 507 819 гривень, а це свідчить, що робота по продажу квитків не є збитковою.

Продаж залізничних квитків через мережу інтернет для мешканців нашого району є проблематичним, оскільки лише 30 відсотків території району покрито мережею, населення, в основному - це пенсіонери, які надають перевагу придбанню квитків звичним способом - через касу.

До речі, відділення Укрпошти перестали надавати послугу по продажу залізнодорожніх квитків.

Вважаємо, що діяльність державних компаній повинна бути націлена на надання послуг, які б полегшували життя українців, а не створювали їм додаткові проблеми. Адже при закритті квиткової каси в місті Турка перестануть зупинятися поїзди №13 «Солотвино-Київ», №14 «Київ-Солотвино», № 602 «Львів-Солотвино», № 601 «Солотвино-Львів».

Просимо Вас прислухатись до нашого клопотання та не закривати квиткову касу станції Турка.

 

 

З повагою,
депутати Турківської міської ради

прийняте на 79 сесії міської ради 7 скликання
від 11.12.2019 рішення №2332

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень