A A A K K K
для людей із порушенням зору
Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

Звернення до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України з приводу викладання предмета «Основи християнської етики» в школах

Дата: 04.08.2020 12:15
Кількість переглядів: 447

Понад тисячоліття тому український народ прийняв християнство як віру та християнські цінності як засади розвитку суспільства. Християнство стало державною релігією, Київська Русь розвивалася як міцна та успішна держава. Християнство мало й має великий вплив на мистецтво, архітектуру, науку, філософську думку, духовне виховання.
І сьогодні можемо стверджувати, що Україна – християнська держава.
Якщо ми прагнемо будувати нашу державу на засадах добра й справедливості, дбати про добробут українців, то маємо починати із належного виховання дітей та молоді.
Християнська мораль плекає не тільки певні норми поведінки, але і виховує людину в любові до Бога, до своєї землі, до родини. Ось чому християнське виховання повинно здійснюватися не лише в сім`ї, але й у дитячих садках, середніх та вищих навчальних закладах.
Педагоги і батьки щораз більше стурбовані скороченням годин викладання з поступовою відміною предмета «Основи християнської етики». Реформа освіти подає новий державний стандарт, який впроваджується в усій Україні з 1 вересня 2018 року, і в ньому не передбачено викладання згаданого вище предмета, натомість поняття виховання на цінностях згадується в дуже розмитий і некоректний спосіб.
Вважаємо, що треба забезпечити розвиток християнської, моральної, національно-культурної освіти дітей, зокрема запровадити в усіх навчальних закладах як обов’язковий (за рахунок інваріантної складової) предмет «Основи християнської етики». Останні соціологічні дослідження показують, що 89,2% опитуваних визнають освітню сферу основним пріоритетом життєдіяльність суспільства, і з них 56% хотіли б виховувати дітей у християнському середовищі.
У зв`язку з цим. Ми , депутати Турківської міської ради, закликаємо вас підтримати ініціативу багатьох релігійних спільнот, громадських організацій, а також Львівської обласної ради – як виразника волі громад – та запровадити вивчення предмета «Основи християнської етики»в українських школах.

Затверджене рішенням
91 сесії міської ради 7 скликання
від 30.07.2020 №2607


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень