A A A K K K
для людей із порушенням зору
Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

Депутатські звернення

Дата: 26.03.2021 09:05
Кількість переглядів: 750

Звернення

до Президента України Зеленського В.О., Голови Верховної Ради України Разумкова Д.О., Прем’єр-міністра України Шмигаля Д.А., депутата Верховної ради України Лопушанського А.Я., голови Львівської обласної державної адміністрації Козицького М.З., голови Львівської обласної ради Гримак І.Я., депутата Львівської обласної ради Дзюдзя М.С., голови Самбірської районної державної адміністрації Ільчишина І.І., голови Самбірської районної ради Кімака В.В.  щодо вимог невідкладного будівництва дороги Турка-Лопушанка

 

Зважаючи на позицію жителів міста Турка та  сіл Шум’яч, Присліп, Вовче, Жукотин, Дністрик-Дубовий, Бережок, Лімна, Хащів, Лопушанка, а це 8786 громадян територіальної громади.

Депутати Турківської міської ради та громадськість територіальної громади глибоко занепокоєні ситуацією, щодо вкрай незадовільного стану автомобільної дороги загального користування місцевого значення О141901 Турка – Лопушанка.

Дорога Турка- Лопушанка, довжиною 28 км знаходиться у вкрай незадовільному стані, не має жодного покриття і в дощ розмокає болотом до неможливості як для проїзду автомобілів та рейсових автобусів так і для проходу громадян.

Одночасно звертаємо Вашу увагу, що у перспективі ця дорога має стати під’їзною до пункту пропуску на українсько-польському кордоні Лопушанка- Міхновець.

У 2020 році Департаментом дорожнього господарства Львівської обласної державної адміністрації оголошено та завершено закупівлі шляхом підписання договору по виготовленню проєктно-кошторисних документацій:

 

Враховуючи вищенаведене, просимо забезпечити у повній мірі як найшвидше фінансування початку ремонтних робіт автомобільної дороги загального користування місцевого значення Турка – Лопушанка у 2021 році, оскільки це сприятиме зниженню соціальної напруги серед населення та учасників дорожнього руху.          

 

 

Звернення

до Президента України Зеленського В.О., Голови Верховної Ради України Разумкова Д.О., Секретаря ради національної безпеки і оборони України Данілова О.М. щодо заборони діяльності антиукраїнських політичних партій - «Опозиційна платформа - за життя» та «Партія Шарія» 

 

На тридцятому році незалежності нашої держави українці все ще змушені позбуватися колоніального минулого та російського впливу у всіх сферах нашого життя. Революція Гідності призвела до заборони промосковських антиукраїнських партій – Комуністичної партії та Партії регіонів. Однак, і після Революції Україна змушена протистояти гібридній війні з російським впливом. Окрім боротьби, що ведеться за суверенітет на східних кордонах, є і внутрішній ворог, який розхитує ситуацію та підточує основи державотворення. Названі партії іммігрували і з’явилися під іншими назвами.

Сьогодні є шанс успішно завершити цю боротьбу. Тож просимо вас підготувати та ухвалити законопроєкт і відповідні регуляторні акти, які б заборонили фактичну діяльність партій «Опозиційна платформа - за життя» та «Партія Шарія» як таких, що відстоюють та активно просувають інтереси російського агресора.

За проросійськими політиками завжди йдуть російські танки. Щоб не допустити цього, нам необхідно вже сьогодні заборонити діяльність рупорів Кремля. Члени вищезазначених політичних партій своєю діяльністю відверто заграють з країною агресором Російською Федерацію, що несе велику загрозу для економічного, політичного, соціального життя Української держави, а головне українським громадянам. Маніпулюючи нормами моралі, питаннями мови та «дружби з Російською федерацією» сприяють розколу Українського суспільства.

Ці рішучі кроки необхідні для перемоги національних інтересів України в гібридній війні з московським окупантом.

Українська держава та народні депутати проукраїнських політичних сил мають продемонструвати однозначну позицію та публічно підтвердити, що вони засуджують діяльність представників російського агресора в українському політичному просторі. Це рішення має задекларувати єдину та спільну позицію всіх проукраїнських сил, які знаходяться в Турківській міській раді та радах усіх рівнів.

 

Звернення

до Президента України Зеленського В.О., щодо звільнення політв’язня Олега Приходька, якого з 9 жовтня 2019 року незаконно утримує злочинний путінський режим

 

3 березня 2021 року суд Російської Федерації виніс вирок у вигляді позбавлення волі на 5 років з триманням у колонії суворого режиму громадянину України Приходьку Олегу Аркадійовичу.

Приходько Олег Аркадійович, 62 роки  –  народився 22 листопада 1958 року у Кримській області. Художник, коваль-скульптор по металу. Споконвічний кримчанин, його дід був розкуркулений та репресований у Криму совєцькою владою. До окупації Кримського півострова російською федерацією у 2014 році Олег Приходько очолював Сакський міський осередок Всеукраїнського об’єднання “Свобода”. Учасник багатьох мистецьких акцій, зокрема з декомунізації (навіть переслідувався СБУ за підозрою у декомунізації пам’ятника Сталіну у Запоріжжі у 2011 році).

Олег Приходько – український націоналіст, активний учасник Революції Гідності та громадянського спротиву окупації Криму. Через стан здоров’я рідних не залишив Криму після окупації 2014 року. Ніколи не приховував свого українства та патріотизму. З перших днів окупації переслідувався ФСБ РФ. За відмову зміни українських номерних знаків на автомобілі та за використання українського державного синьо-жовтого та червоно-чорного прапорців 8 червня 2018 року був засуджений окупантами до тридобового арешту.

8 лютого 2019 року під час обшуку у будинку Олега Приходька окупантами було вилучено прапор України, червоно-чорний прапор ОУН, партійний прапор ВО “Свобода” та портрет Степана Бандери.

9 жовтня 2019 року напередодні весілля єдиної доньки, Олега Аркадійовича Приходька та його дружину було заарештовано ФСБ за звинуваченням у підготовці терористичного акту. За добу дружину відпустили, а самого Олега Приходька запроторили до слідчого ізолятора в Сімферополі. У квітні 2020 року Олега Приходька підступно викрали з території України, перемістивши до Ростовського “Централу” – СІЗО №1 (спецблок ФСБ “Чекушка”).

В ув’язненні в Олега Приходька погіршився стан здоров’я, він майже втратив слух та зір, загострились хронічні та вікові захворювання. На кожному судовому засіданні та під час “останнього слова” в Ростовському суді громадянин України Олег Аркадійович Приходько відверто заявляв про свою громадянську позицію – називав Крим територією України, окупованою російською федерацією, себе Олег Приходько публічно називає патріотом України та Українським націоналістом, якого окупаційна влада, зрадники України та особисто Владімір Путін взяли у заручники та піддають тортурам за політичні переконання та вірність Україні. 

Вимагаємо домогтися визволення Приходька Олега Аркадійовича, вжити всіх заходів, залучити світове співтовариство, всі можливості української держави та включити Приходька Олега Аркадійовича у список обміну полоненими з ОРДЛО.

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень