A A A K K K
для людей із порушенням зору
Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

Щороку 23 серпня Україна відзначає День Державного Прапора.

Дата: 23.08.2021 09:46
Кількість переглядів: 538

Фото без описуДержавний Прапор – один із трьох офіційних символів держави, символ свободи і боротьби за її незалежність. Свято було засновано Указом другого Президента України Леоніда Кучми 23 серпня 2004 року.

Сьогодні, на майдані Шевченка міста Турки під виконанням Гімну України відбулася урочиста церемонія підняття Державного Прапора України. Почесне право підняти Державний Прапор України було надано Василю Дульнявці та Івану Богайчику, які вперше підняли синьо-жовтий прапор на Турківщині

З вітальним словом до присутніх звернулися міський голова Турківської міської ради Ярослав Паращич та помічник народного депутата України Андрія Лопушанського Ірина Кіра, які привітали усіх з цим величним святом.

«Державний Прапор України — це не просто символ, це втілена мрія багатьох поколінь у синій та жовтий кольори для того, щоб ми мали віру, надію і сподівання на майбутнє, для того, щоб ми знали - Україна є і буде, Україна це вже навіки. Український народ виборов право мати свою державність, мати свою символіку. Український народ виборов право мати свій синьо-жовтий прапор перемоги, що символізує силу, міць, потугу.

Під цим прапором наші хлопці, захисники України, кіборги, повстанці, козаки ішли і йдуть у бій для того, щоб перемагати, для того, щоб наші діти і онуки мали свою державу, мирне майбутнє, яке тепер дається нам важкою ціною», - сказав Ярослав Паращич. Подякував усім, хто прийшов на церемонію та усім, хто шанує символіку України, Державний Прапор України.

«Під цим знаменом ішли наші діди, йдемо ми, під цим стягом будуть іти наші нащадки. Я вважаю, що цей прапор заслуговує шани, поваги, любові, нашої віри, заслуговує бути символом великої потужної європейської держави України. Слава Україні!» - завершив свій виступ міський голова Ярослав Паращич.

В урочистостях взяли участь перший заступник міського голови Олег Гришканич, заступник міського голови Богдан Макаришин, секретар міської ради Олександр Гвоздінський та працівники міської ради, представники громадських організацій.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень