A A A K K K
для людей із порушенням зору
Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

Не втрачайте можливість скористатися правом на податкову знижку за 2020 рік

Дата: 25.08.2021 12:20
Кількість переглядів: 195

Турківська ДПІ  нагадує громадянам про можливість використання права на податкову знижку (повернення з бюджету ПДФО, сплаченого зі зарплати), яким можна скористатися по 31 грудня 2021 року включно.

Для цього платникам податків мають право звернутися до податкових органів за місцем їхньої реєстрації та подати декларацію про майновий стан і доходи з метою отримання податкової знижки, відповідно до ст. 166 ПКУ.

Податкова декларація про майновий стан і доходи подається за формою, затвердженою наказом МФУ від 02.10.2015 р. №859 (у редакції від 25.04.2019 №177) за місцем податкової адреси, вибравши найзручніший з можливих способів, зокрема:

- особисто або уповноваженою на це особою;

- надіслати поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення;

- засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог законів щодо електронного документообігу.

Зверніть увагу, що для здійснення розрахунку суми податку, на яку зменшуються податкові зобов’язання з податку на доходи фізичних осіб, у зв’язку із використанням права на податкову знижку передбачено окремий додаток ФЗ.

На сьогодні доступність до такої послуги є необмеженою, адже при направленні декларації можна скористатися засобами електронного зв'язку та надіслати таку декларацію з відповідними документами за допомогою електронних сервісів в «Електронному кабінеті». В е-кабінеті передбачено часткове автоматичне заповнення декларації на підставі облікових даних платника, відомостей щодо нарахованих (виплачених) доходів, наявних в Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків та відомостей щодо об’єктів нерухомого (рухомого) майна.

Вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою: https://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС. При цьому для входу потрібно мати кваліфікований сертифікат відкритого ключа, який можна отримати в зручному для платника відокремленому пункті реєстрації користувачів КН ЕДП ІДД ДПС.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX».

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень