A A A K K K
для людей із порушенням зору
Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

Про що варто знати вчителям та батькам школярів

Дата: 25.08.2021 14:50
Кількість переглядів: 203

Фото без описуПро що варто знати вчителям та батькам школярів: згідно вимог Санітарного регламенту:

- У закладах освіти дозволяється дротове та/або бездротове підключення до мережі Інтернет. При використанні бездротового підключення до мережі Інтернет, Wi-Fi роутери повинні розміщуватися на висоті не менше 2 метрів від підлоги з можливістю їх виключення у поза навчальний час.

- Електромагнітне випромінювання в усіх приміщеннях не повинно перевищувати гранично допустимі рівні відповідно до Державних санітарних норм і правил захисту населення від впливу електромагнітних випромінювань, затверджених наказом Міністерства охорони здоров’я України від 01 серпня 1996 року №239, зареєстрований у Міністерстві юстиції України 29 серпня 1996 року за №488/1513.

- Для профілактики порушень постави не менше 2-х разів на рік учнів пересаджують на інші ряди, не порушуючи відповідності групи меблів їх зросту та з урахуванням гостроти зору і слуху.

- У класних кімнатах поперечної і квадратної конфігурації, в якій меблі розміщуються у 4 ряди, повинна бути збільшена відстань від дошки до першого ряду робочих столів учнів (не менше 3 м ), щоб забезпечити кут розглядання до 35 град. Відстань від першого ряду робочих столів учнів до зовнішньої стіни повинна бути 0,8-1,0 м, між рядами робочих столів учнів – 0,6 м, від задніх робочих столів учнів до шаф, розміщених біля внутрішньої стіни – 0,9-1,0 м.

- Навчальні приміщення, призначені для роботи з персональними комп’ютерами повинні мати природне та штучне освітлення. Штучне освітлення у приміщеннях повинно здійснюватися системою загального освітлення. Норми освітленості на робочих місцях повинні відповідати вимогам: на екрані – не менше 200 лк; на клавіатурі, робочому столі учня – не менше 400 лк. Забороняється перевищувати рівень освітленості на робочому місці та на екрані ПК більше 600 лк.

- Учні з патологією органу зору (корегованою та/або не коригованою) повинні сидіти за першими робочими столами учнів в першому ряду ( від світло несучої стіни). Школярі з пониженим слухом розміщуються за першими і другими робочими столами учнів крайніх рядів. Учні, які часто хворіють простудними захворюваннями, ревматизмом, ангінами, розміщуються у третьому ряду ( біля внутрішньої стіни).

- Вода, що постачається у заклади совіти, повинна відповідати вимогам Державних санітарних норм та правил «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною» (ДСанПіН 2.2.4-171-10).

- Засновник (засновники) закладу освіти забезпечує організацію лабораторного контролю показників мікроклімату ( не менше 6 вимірювань) та концентрації СО2, СО, який проводиться не рідше двох разів на рік. Після проведених ремонтних та/або будівельних робіт, встановленні нових меблів перед початком навчального процесу проводяться лабораторні вимірювання концентрацій формальдегіду та інших хімічних речовин (в залежності від будівельних, оздоблювальних матеріалів, меблів тощо, які використані).

Концентрація в повітрі СО2 не повинна перевищувати – 0,01 мг/м3, СО – не більше 5,0 мг/м3, формальдегіду – не більше 0,01 мг/м3.

Пам’ятайте: Ваше здоров’я та здоров’я Ваших учнів залежить від Вас самих і Вашого ставлення до виконання вищевказаних норм!!!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень