A A A K K K
для людей із порушенням зору
Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

Звернення до Президента України та Кабінету Міністрів України щодо забезпечення додаткових виплат пенсіонерам та недопущення зростання тарифів для населення

Дата: 01.10.2021 15:18
Кількість переглядів: 458

21 сесія міської ради 8 скликання
від 30.09.2021 рішення №1010

Звернення Турківської міської ради
до Президента України та Верховної Ради України
щодо забезпечення додаткових виплат пенсіонерам

Останнім часом органи державної влади своїми рішеннями суттєво погіршили соціальне становище людей пенсійного віку. Насамперед, це стосується штучного скорочення категорій, які мають право на отримання субсидій за спожиті житлово- комунальні послуги, скорочення фінансування субсидій.  Соціальне становище пенсіонерів також суттєво погіршило із – за підвищення цін на товари першої необхідності.

У зв’язку з цим, вимагаємо вжити заходів для забезпечення додаткових виплат пенсіонерам. Закликаємо владу здійснити у листопаді 2021 року виплату «13 пенсії» пенсіонерам, пенсія яких нижче середньої, тобто нижче 3866,8 грн.

Для забезпечення цих виплат необхідно використати частину коштів, отриманих від МВФ на подолання наслідків пандемії.

Тому Турківська міська рада, як представницький орган територіальної громади, звертається до Президента України Володимира Зеленського  та Верховної Ради України вжити заходів для забезпечення додаткових виплат пенсіонерам, пенсія яких нижче середньої 3866,8 грн.

 

Звернення Турківської міської ради
до Президента України та Верховної Ради України
щодо недопущення 
 зростання тарифів для населення

Ми, депутати Турківської міської ради висловлюємо рішучий протест проти необґрунтованого зростання тарифів для населення та вимагаємо від Президента України, Верховної Ради України:

  1. Вжити заходів для протидії монопольному підвищенню тарифів, забезпечити обґрунтований рівень тарифів і не допустити підвищення їх в майбутньому;
  2. Відмовитись від перекладання відповідальності за оплату житлово – комунальних послуг на органи місцевого самоврядування. Врахувати при ухваленні Державного бюджету на 2022 рік достатній обсяг коштів для захисту громадян від підвищення тарифів;

Спрямувати не менше 20 мільярдів гривень коштів від допомоги, що надійшла Україні від Міжнародного валютного фонду, на виплати субсидій для громадян на оплату житлово- комунальних послуг, а також забезпечити їх автоматичне нарахування субсидій тим, хто їх потребує.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень