A A A K K K
для людей із порушенням зору
Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

14 жовтня – важлива дата. Вона поєднує в собі свято Покрови Пресвятої Богородиці, День українського козацтва, 97-а річниця Дня утворення Української Повстанської Армії, а віднедавна й День захисників і захисниць України

Дата: 13.10.2021 15:00
Кількість переглядів: 704

Фото без опису14 жовтня – важлива дата. Вона поєднує в собі свято Покрови Пресвятої Богородиці, День українського козацтва, 97-у річницю Дня утворення Української Повстанської Армії, а віднедавна й День захисників і захисниць України.

Захист незалежності та територіальної цілісності рідної землі в усі часи був покликанням та обов’язком справжніх чоловіків та відважних жінок. Сьогодні ж це свято асоціюється із сучасними героями України – учасниками теперішньої війни за нашу Незалежність.

З нагоди відзначення цих славетних свят на Турківщині відбулися урочисті заходи, які розпочалися з молитви за загиблими у всі часи захисниками України, Гімну України та покладанням квітів до пам’ятних знаків, меморіальних дошок Борцям за волю України Турківщини, а продовжилися вже заходи у сесійній залі міської ради з святковим концертом.

З вітальними словами до учасників заходу звернулись перший заступник міського голови Олег Гришканич, помічник народного депутата України Андрія Лопушанського Ірина Кіра.

 «Ми зібралися в цьому залі, щоб засвідчити свою повагу всім, хто носить військову форму, хто захищає наш спокій, хто щодня ризикує своїм життям далеко від рідної домівки! У цей світлий день бажаю Вам родинного щастя, сімейного затишку, козацького здоров’я, невичерпної енергії та миру!» - сказав Олег Гришканич.

Проведене свято вселило в душі всіх його гостей та учасників патріотичний дух, гарний настрій, а головне – нікого не залишило байдужим і дало впевненість в тому, що разом ми – сила, яка здобуває перемогу. Ми повинні пам’ятати своїх героїв, котрі в грізний та небезпечний для нашої України час, не задумуючись стали на захист своєї країни, були вірними військовій присязі, поклали своє життя на вівтар перемоги над підступним та небезпечним ворогом. Ми повинні свято вірити, що на нашу українську землю скоро прийде мир.

Зі сцени звучали пісні про мужність, відвагу та любов до рідної України у виконанні солістки Іванни Ільків, а також з вітальним номером виступив ансамбль «Троїсті музики» Турківського міського народного дому.

В ході святкування відбулося нагородження сімей загиблих воїнів іменними наручними годинниками та вручено нагрудні знаки, грамоти від Турківської міської ради,  учасників бойових дій на Сході України за проявлені мужність і відвагу, виявлені у захисті державного суверенітету і територіальної цілісності української держави та з нагоди Дня захисників і захисниць України.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень