A A A K K K
для людей із порушенням зору
Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

Про застосування РРО платниками податків та одноразове декларування активів під час семінару в Турківській ДПІ

Дата: 15.12.2021 09:42
Кількість переглядів: 160

Днями начальником Турківської ДПІ Марією Павлович проведено семінар з платниками Турківської громади щодо новацій податкового законодавства, застосування РРО та ПРРО та одноразового декларування активів фізичних осіб.

Фахівці Турківської ДПІ звернули особливу увагу на обов’язкове  застосування реєстраторів розрахункових операцій, програмних РРО з 1 січня 2022 року у разі проведення готівкових розрахунків підприємцями, які є платниками єдиного податку другої – четвертої груп та порекомендувала платникам завчасно потурбуватись про їх реєстрацію.

Крім того, керівник податкової інспекції розповіла про застосування основних положень Закону України від 15 червня 2021 року №1539-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету».

За її словами громадяни можуть добровільно легалізувати неоподатковані активи за пільговими ставками одноразового збору. Задекларувати можна активи, які знаходяться як на території України так і за її межами. Одноразову декларацію необхідно подавати в електронній формі та після її подання сплатити збір.

Також Марія Павлович наголосила на необхідності надання фізичними особами-платниками податків до податкових органів відомостей про зміну даних, які відносяться до облікової картки платника податків, або повідомлення (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків і мають відмітку у паспорті) протягом місяця з дня виникнення таких змін шляхом подання заяви за формою №5 ДР або заяви за формою №5ДРП.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень