A A A K K K
для людей із порушенням зору
Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

На Турківщині відбулися урочисті заходи з нагоди Дня Соборності України

Дата: 21.01.2022 15:47
Кількість переглядів: 220

Фото без описуДень 22 січня 1919 року ввійшов до української історії як велике державне свято – День Соборності України. Саме тоді на Софійській площі на багатолюдному зібранні було урочисто проголошено про злуку Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки. Володимиром Винниченком був підписаний Акт Злуки українських земель. Цій даті судилося навічно закарбуватися в історії України величним національним святом.

Так, сьогодні, 21 січня 2022 року, в актовій залі музичної школи відбулися урочисті заходи з нагоди Дня Соборності України, в яких взяли участь представники органів місцевого самоврядування, громадськості, установ, підприємств, організацій, помічник народного депутата України Андрія Лопушанського Ірина Кіра.

Після урочистого відкриття зборів до присутніх звернулися заступник міського голови Богдан Макаришин та помічник народного депутата України Андрія Лопушанського Ірина Кіра, які привітали присутніх із знаменним для всіх українців святом – Днем Соборності України, закликали до єдності та порозуміння, до спрямування всіх зусиль на реалізацію завдань, спрямованих на покращення життя.

Під час заходу були окреслені найважливіші віхи в історії нашої держави та названі знаменні постаті, що навічно вкарбувалися в життєву спадщину української нації.

По завершенню урочистостей відбувся святковий концерт.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень