A A A K K K
для людей із порушенням зору
Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

Сеанс телефонного зв'язку «гаряча лінія» щодо одноразового добровільного декларування

Дата: 16.02.2022 14:33
Кількість переглядів: 115

У Турківській ДПІ проведено сеанс телефонного зв'язку «гаряча лінія» на тему: «Одноразове (спеціальне) добровільне декларування». На питання платників відповідав фахівець ДПІ Андрій Ільницький.

Питання: Фізична особа має у власності транспортний засіб, який знищено внаслідок пожежі, чи виникає обов’язок щодо подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації?

Відповідь: У разі використання фізичною особою права на подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації, об’єктом декларування може бути транспортний засіб, придбаний за кошти, з яких не сплачені податки і збори, якщо в подальшому його викрадено, пошкоджено, однак право власності залишилось за фізичною особою.

Питання: Фізична особа має у власності нежитлову будівлю нежитлового призначення, чи має право подати одноразову (спеціальну) добровільну декларацію?

Відповідь: Об’єктами декларування зі збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування можуть бути нежитлові будинки некомерційного призначення, загальна площа яких перевищує 60 кв.м. та які розташовані на території України.

Разом з тим нагадуємо, що декларант самостійно приймає рішення щодо визначення активів, які будуть зазначені ним у одноразовій (спеціальній) добровільній декларації.

Водночас п. 10 підрозділу 9 4 розділу ХХ ПКУ визначає склад та обсяг активів щодо яких не здійснюються нарахування та сплата збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування.

До цього виключного переліку відноситься, зокрема, нерухоме майно у вигляді об’єктів нежитлової нерухомості – нежитлові будинки некомерційного призначення та/або нежитлові будинки незавершеного будівництва некомерційного призначення, загальна площа яких не перевищує 60 кв.м., розташоване на території України, яке станом на дату завершення періоду одноразового (спеціального) добровільного декларування належало фізичній особі на праві власності (у тому числі спільної сумісної або спільної часткової власності), що підтверджується даними відповідних державних реєстрів (пп. «б» пп. 2 п. 10 підрозділу 9 4 розділу ХХ ПКУ).

Визначення належності об’єкта нежитлової нерухомості (будівлі, незавершеного будівництва) до того чи іншого класу будівель за призначенням проводиться на підставі документів, що підтверджують їх право власності.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень