A A A K K K
для людей із порушенням зору
Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

У Турківській ДПІ проведено робочу зустріч з актуальних питань податкового законодавства

Дата: 16.02.2022 14:36
Кількість переглядів: 144

Фото без опису    За участю в.о. начальника Турківської ДПІ Максима Куруса в податковій інспекції відбулась важлива робоча зустріч з платниками податків, на якій обговорювались податкові новації, зокрема застосування РРО/ПРРО, Порядок ведення обліку товарних запасів №496, одноразове добровільне декларування, тощо. Обговорено підсумки минулого року та основні напрямки співпраці на 2022 рік.

Зокрема, Максим Курус зосередив увагу на необхідності дотримання нового порядку ведення обліку товарів, який затверджений наказом Мінфіну від 09.09.2021 №496, певними категоріями підприємців, що платниками єдиного податку, а саме у випадку здійснення ними продажу технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, а також лікарських засобів та виробів медичного призначення, ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, або ж у випадку реєстрації їх як платників ПДВ.

Також, увага приділялась питанню щодо одноразового декларування. Також звернув увагу, що зараз, коли триває податкова амністія і декларація добровільного декларування подається лише в електронному вигляді, питання використання електронних сервісів є дуже актуальним.

Наприкінці зустрічі Максим Курус нагадав про основні положення Закону України від 14.12.2021 № 1946-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні». Йшлося і про Деклараційну кампанію 2022. Учасники зустрічі отримали відповіді на їх запитання.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень