A A A K K K
для людей із порушенням зору
Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

Податківці провели семінар для підприємців щодо застосування РРО/ПРРО

Дата: 23.02.2022 11:04
Кількість переглядів: 119

Фото без описуДнями працівниками Турківської інспекції проведено семінар для підприємців щодо застосування податкового законодавства, у ході якого надано роз’яснення щодо використання реєстраторів розрахункових операцій та/або програмних реєстраторів розрахункових операцій (РРО/ПРРО), порядку ведення обліку товарних запасів. Також надано відповіді на запитання щодо права громадян на участь в одноразовому (спеціальному) добровільному декларуванні та Деклараційної кампанії 2022.

Податківці наголошують, що правові відносини у сфері застосування РРО та/або ПРРО регулюються Законом України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» із змінами. Податківці пояснюють, що платник може придбати апаратний РРО або користуватись ПРРО, встановивши безкоштовне програмне рішення ДПС. РРО/ПРРО можна зареєструвати в контролюючих органах в режимі онлайн за допомогою сервісу «Електронний кабінет», подавши заяву за формою № 1-РРО або № 1-ПРРО.

Крім того, платників проінформовано про Порядок ведення обліку товарних запасів для фізичних осіб – підприємців, у тому числі платників єдиного податку, затверджений наказом Міністерства фінансів України від 03.09.2021 № 496.

Податківці розповіли, які саме фізичні особи можуть бути та які не можуть бути декларантами одноразового (спеціального) добровільного декларування, а також які активи слід декларувати та які відомості слід зазначати в одноразовій (спеціальній) добровільній декларації, ставки та строки сплати збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування, можливість сплати частинами.

Повідомили платників і про нову форму річної податкової декларації про майновий стан і доходи за 2021 рік, зазначивши, що її можна подати у паперовому вигляді або за допомогою електронного сервісу «Декларація про майновий стан і доходи» на офіційному вебпорталі ДПС в Електронному кабінеті (розділ «ЕК для громадян»), до 03 травня 2022 року включно.

Наприкінці зустрічі платникам податків вручено листівки з основною інформацією щодо застосування РРО/ПРРО.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень