A A A K K K
для людей із порушенням зору
Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

Вивіз сміття від населення: проблеми і ризики

Дата: 17.03.2022 09:25
Кількість переглядів: 438

Важливою діяльністю в Турківській міській громаді є збирання, вивезення твердих побутових відходів.

У місті невелика частина населення уклали договора на вивезення сміття і вчасно оплачують цю послугу. Після створення ОТГ дуже важливо було розпочати таку роботу в усіх населених пунктах.

Для того, щоб економічно міг функціонувати КП «Турківське житлово-комунальне господарство», щоб частково компенсувалися витрати, пов’язані з цим видом діяльності, у селах розпочали підписувати угоди з власниками домоволодінь на вивезення сміття.

Турківська міська рада дуже просить усіх жителів громади, котрі цього ще не зробили, заключити договір на вивезення сміття і вчасно сплачувати за цю послугу, бо це питання нашої честі, совісті та відповідальності за чисте довкілля.

Гострим сигналом стало збільшення кількості сміття у селах. Жителі сіл мають великі подвір’я, гноярки, можуть облаштовувати компостні ями, складувати зелену масу, а потім все це використовувати як перегній для покращення родючості ґрунтів.

Шановні жителі громади! Укладений вами договір не передбачає вивезення меблів, матраців, будівельного сміття, всього того, що в масі своїй унеможливлює якісне виконання цієї послуги. Звертаючись до старост, закликаємо пояснювати людям ситуацію і усіляко сприяти тому, щоб жителі виносили для вивозу сміттєвозами тільки тверді побутові відходи. Просимо також вчителів, керівників закладів, медичних та культпрацівників пояснювати людям що можна, а що не можна робити.

Запровадивши цю послугу на усій території громади, ми не можемо допустити її зупинки. Не може бути, що в одному старостаті люди сплачують за вивіз сміття, а в іншому ні. Закликаємо людей до розуміння і спільної роботи задля того, щоб населені пункти були кращі, виконаймо наші зобов’язання перед наступними поколіннями, перед природою, яка потребує очищення і бережливого ставлення.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень