A A A K K K
для людей із порушенням зору
Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

Пам’ять про нашого земляка живе у серцях кожного! Герої не вмирають! Вічна йому слава!

Дата: 27.06.2022 14:45
Кількість переглядів: 576

Фото без опису8 травня Турківщина зустрічала свого загиблого героя – 24-річного морського піхотинця Івана Сакаля, який отримав смертельне поранення в бою на Донбасі ще 1 травня. Незважаючи на всі зусилля медиків, врятувати його не вдалося – і 6 травня, не приходячи до тями, він помер.

Сьогодні, 27 червня, заступник міського голови Богдан Макаришин спільно з старостою села Завадівка Олегом Павликом вшанували пам’ять Івана Сакаля хвилиною мовчання та поклали квіти до меморіальної таблички загиблого військовослужбовця.

 

Пам’ять про нашого земляка живе у серцях кожного!

Герої не вмирають! Вічна йому слава!

Довідково

Іван Сакаль народився 27 червня 1994 року в селі Завадівка Турківського району Львівської області. Закінчивши школу, вступив до Самбірського технікуму економіки та інформатики на спеціальність "Програмна інженерія". З 2013 року продовжив вчитися за цією спеціальністю у Тернопільському національному економічному університеті – на заочній формі навчання.

З початком російської агресії у червні 2014-го Іван підписав контракт із ЗСУ. І майже одразу вирушив на фронт.

Спочатку проходив військову службу в 56-й комендатурі охорони та обслуговування ВМС, а з 2015 року перевівся у 137-й батальйон морської піхоти. На момент загибелі старший сержант Сакаль очолював взвод розвідки 137-го окремого батальйону морської піхоти 35-ї окремої бригади морської піхоти.

За час служби у Івана Сакаля було три ротації в зону АТО. Перша – в 2014-15 роках у складі РТГр морської піхоти: Широкине, Павлопіль, Талаківка, Гнутове. Друга ротація – в районі Чемарлика. Загинув боєць під час третьої ротації.

У понеділок, 6 травня, в обласній лікарні імені Мечникова в Дніпрі помер український воїн Іван Сакаль, який 1 травня в бою поблизу селища міського типу Новотроїцьке Волноваського району Донецької області отримав важке кульове поранення .

Боєць знаходився в стані коми, переніс кілька операцій. Лікарі не змогли врятувати воїна. 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень